Leuke vakantiebestemmingen

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 2 November 2023
  • /
  • Views 63640

vakantie plannen

Het is weer eens tijd om te kiezen waar je in de zomer op vakantie wil. Losstaand van het budget is de moeilijkste kwestie waar je nu daadwerkelijk op vakantie wil. Het is een keuze die bij iedereen andere factoren heeft, maar over het algemeen zie ik drie redenen om op vakantie te gaan: cultuur, natuur en zon. Daarom dat ik voor iedere categorie drie bestemmingen heb uitgekozen: een (relatief) goedkope (€), middelmatige (€€) en extra luxe (€€€) optie. Veel bestemmingen kunnen ook even goed geplaatst worden in andere categorieën… maar nu heb ik een excuus om meer bestemmingen aan te halen, toch?

Vakantie is een manier om uit je dagelijkse sleur te komen en het avontuur tegemoet te gaan. Lees de leukste vakantiebestemmingen voor ieder doel.

Cultuur

Griekenland (€)

Iedereen heeft wel een beetje kennis van de rijke Griekse geschiedenis. Een van de meest voor de hand liggende opties in Griekenland is Athene, de geboorteplaats van de democratie. Athene zit vol oude gebouwen en culturele evenementen, zoals het Parthenon of Acropolis. Buiten Athene heb je ook nog bijvoorbeeld Kreta, een eiland vol gebouwen gebouwd door de Minoïsche beschaving. Knossos is hier trekpleister nummer een: het paleis in Knossos. En het weer is ook nog eens prachtig! Alsof de geschiedenis niet al genoeg was. Griekenland is ideaal om te zonnen en cultuur te zien zonder je bankrekening leeg te maken.

Thailand (€€)

Thailand is de meest populaire toeristenbestemming in Zuidoost-Azië, en voor een goede reden. Er zijn honderden culturele locaties om te bezoeken. Alleen al Bangkok heeft vele tempels, musea of andere interessante gebouwen. Een daarvan is het Koninklijk Paleis, dat dienstdeed als koninklijke residentie van het eind van de 18de eeuw tot het midden van de 20ste eeuw. Het is 218 400 km2, met niet alleen het paleis maar ook de Wat Phra Kaew tempel met de Smaragdgroene Boeddha. Als dat niet genoeg is heb je ook nog het prachtig weer, grote jungles of de Thaise kookkunsten om van te genieten.

Backpacken in de bergen
Backpacken in de bergen!

USA (€€€)

Voor velen een droombestemming: de USA, een gigantisch land met een nog groter aanbod aan dingen om te doen. Je kan de natuur bewonderen in de Rocky Mountains of Yosemite, zonnen in Californië of Florida… maar dit is nog bij het gedeelte cultuur. We zullen beginnen bij het meest bekende: New York City. Te zien in talloze films of tv-series New York is een van de grootste en meest bekende steden ter wereld. Dit betekent dus ook dat er veel te zien is: Times Square, Central Park en Grand Central Terminal zijn van de bekendste. Buiten dat zijn er ook musea zoals de Metropolitan Museum of Art of universiteiten met een rijke geschiedenis. Ook is het ideaal om te winkelen: New York is de hoofdstad van de mode. En dat was alleen New York!

Natuur

Frankrijk (€)

Voor een perfecte excursie in de natuur hoef je niet ver te reizen: we hebben hier meerdere buurlanden die perfect zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar Frankrijk. In het noorden, zoals Normandië, is er veel cultuur en geschiedenis (zoals de D-Day stranden). In het zuiden mooi weer en prachtige stranden aan de Côte d’Azur. Er is een ding dat overal te vinden is: mooie natuur! Everzwijnen in de Alpen, de Dune du Pilat (de hoogste duin in Europa!), watervallen in de Pyreneeën… Voor ieder wat wils! Ook is het leuk om in Frankrijk vakantiehuizen te huren met je hele familie of vriendengroep. Zo zit je lekker luxe met een privé zwembad in een mooi huis te genieten van de vakantie.

Noorwegen (€€)

Er bestaan weinig mensen die nee zouden zeggen tegen een Fjordencruise door Noorwegen. Spectaculaire watervallen met helderblauw water door bergen met een onvergetelijk uitzicht. Na de Fjordencruise is er ook de kans om een treinrit te nemen over de Flåmsbanen: volgens velen een van de mooiste treinritten die je kan nemen! Buiten de natuur staat Noorwegen ook bekend als een van de vriendelijkste landen ter wereld.


Australië (€€€)

Voor mensen die behoefte hebben aan een divers en uniek aanbod diersoorten is er geen betere bestemming dan Australië. Kangoeroes, Koala’s, en honderden diersoorten in het Great Barrier Reef zijn maar enkele voorbeelden daarvan. Naast de dieren zijn er ook unieke natuurlocaties zoals Uluru (Ayers Rock) en eucalyptuswouden. Er is meer uniek aan Australië dan alleen de natuurlocaties: ook het volk is uniek. De Aborigines waren de eerste bewoners van Australië en door hun isolement hebben ze een geheel aparte cultuur en taal. Dit kan gezien worden in hun speciale schilderkunst: dotpaintings. Een ervaring als Australië is nergens anders te vinden.

Voor mensen die behoefte hebben aan een divers en uniek aanbod diersoorten is er geen betere bestemming dan Australië.

Zon

Spanje (€)

Een van de meest typische vakantiebestemmingen is Spanje, dit is dan ook een goede reistip waat veel mensen leuk vinden. Er is namelijk van alles te doen. Dit zegt al veel: als het niet leuk was zou het niet zo populair zijn, toch? Kilometers aan stranden om te zonnen en honderden waterparken om af te koelen. Als je het strand beu bent is er ook nog een rijke cultuur om te verkennen. In het noorden heb je nog de Pyreneeën: een prachtig gebergte vol watervallen en adembenemende aangezichten. Als je een tikkeltje meer wil betalen voor je reis is Ibiza ook een optie. Ibiza is de hoofdstad van het feesten, met regelmatige visitaties van gigantische artiesten als Armin van Buuren of Tiësto. Een beter nachtleven ga je moeilijk kunnen vinden. Spanje is bewijs dat een leuke vakantie hoeft niet ver weg te zijn.

Italië (€€)

Italië is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld omdat het voor iedereen wat te bieden heeft. Stranden, wijn, Romeinse ruïnes en de Italiaanse keuken alleen al zijn genoeg om de meesten over te halen. Het weer is ook zelf te bepalen: als warmte niks voor je is kan je in het noorden skiën, maar voor de meesten zijn de stranden verder naar het zuiden meer dan genoeg. Ideaal voor een romantische vakantie vol variatie maar toch met mooi weer in de achtergrond.


Curaçao (€€€)

Denk aan je stereotype tropische strand: prachtig weer, helderblauw water, kokosnoten, cocktails op het strand… Toevallig is dit Curaçao in een notendopje. Deze voormalige Nederlandse kolonie is een goede indruk van hoe een klein, tropisch Nederland eruit zou zien. Het bestaat uit vulkanische kalkgesteente waar koraal al eeuwenlang groeit. Dit kan je zien als je gaat duiken, en die gelegenheid zal je zeker hebben. Een ideale locatie hiervoor is Klein Curaçao, een eilandje zo’n 25 km van het zuidoostelijke puntje van het “grote” Curaçao. Kortom: een aardse paradijs waar je niet eens van taal hoeft te wisselen.

Populaire Artikelen