Kom lekker tot rust na een drukke en stressvolle werkweek

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 14 Oktober 2023
  • /
  • Views 104001

sauna

Een drukke en stressvolle werkweek… Stress op de werkvloer, ook nog het huishouden én misschien roepen de kinderen ook al. Zo nu en dan is compleet ontspannen dan wel even zo fijn. Dit doe je natuurlijk op een locatie die hier helemaal voor is ingericht. Waar kan dit beter dan in een schoonheidssalon? Hier kun je heerlijk relaxen en in de tussentijd maken ze je nóg mooier dan je al bent. Ontspan in een omgeving van optimale rust waarbij de schoonheidsspecialistes vol passie werken om jou hét verwenmoment te gunnen.

Een hot stone massage werkt helend, voert afvalstoffen af, brengt balans en stimuleert de organen voor een betere werking.

De behandelingen waar je echt van ontspant

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om lekker tot rust te komen. Maar een algehele ruk- nek- en schouder massage spannen hierin wel de kroon. In zo’n drie kwartier wordt je weer als ‘herboren’ wakker. Ideaal om even te ontlasten van de dagelijkse stress. Tijdens dit ontspanmoment worden vrijwel alle gebieden meegenomen waardoor stress het eerste voelbaar is. Hierbij ligt doorgaans de concentratie op gebieden die extra vast zitten ze weer lekker los kunnen komen. Ook de huid verdient de nodige aandacht en afvalstoffen die vrijkomen, worden eenvoudig afgevoerd. Na een algehele massage heb je minder last van:

  • Vermoeidheid
  • Pijnlijke kwaaltjes
  • Vocht vasthouden
  • Slapeloze nachten
  • Je voelt je dus gewoon lekkerder in je vel

Hot stone massage

Een hot stone massage is een lichaamsmassage met stenen van ongeveer 45 graden. De warmte van de stenen en de druk dringen diep door in de spieren. Deze behandeling verlicht de spanning en geeft je naderhand weer veel energie.

Voor deze massage worden enkel basalt stenen gebruikt. Deze zijn hard, ijzerhoudend en hebben een hoge dichtheid dat ze ideaal maakt voor een hot stone massage. Allereerst worden de stenen ondergedompeld in een warmwaterbadje. Zo kunnen ze goed op temperatuur komen. Hierna worden ze meestal eerst op de rug gelegd om te kunnen wennen aan de warmte. Hierna wordt er gemasseerd met hot stones en warme massageolie. Hierdoor kun je goed relaxen en wordt het ontgiftingsproces gestart. Een hot stone massage werkt helend, voert afvalstoffen af, brengt balans en stimuleert de organen voor een betere werking.

Let op: Een hot stone massage is niet geschikt wanneer je griep of koorts hebt, een afwijking hebt met een verhoogde stofwisseling, een huidziekte hebt, een trombose hebt, wanneer er sprake is van een tumor, in combinatie met anti-depressivum, bij zwangerschap, met open wonden, infecties of ontstekingen, bij diabetes of reuma, wanneer er brandwonden zijn wanneer iemand is verbrand door de zon. Maar uiteraard zal een gediplomeerd hot stone masseur deze vragen altijd vooraf aan een behandeling stellen.

Hoe vaak moet je een relax-behandeling volgen?

Wanneer je een behandeling hebt gehad, ben je helemaal verkocht. Normaliter bezoekt men eens in de twee weken een wellnesscentre voor een behandeling. Hierdoor blijf je goed in je vel zitten en eventuele ongemakken worden vroegtijdig aangepakt.

Direct na een behandeling

Het kan zijn dat je direct na de behandeling hoofdpijn hebt. Je lichaam geeft aan dat er verschillende processen in het lichaam zijn geactiveerd. Een tip is om voor en na een behandeling genoeg water te drinken. Zorg voor een behandeling er verder voor dat je niet prop vol zit maar ook niet een lege maag hebt. Normaliter verdwijnt een kwaaltje weer snel. Raadpleeg anders de behandelaar!


Populaire Artikelen