Je huis opnieuw inrichten? Zo pak je dat aan

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 1 November 2022
  • /
  • Views 3708

hoekbank

Lentegevoel

De zon begint weer te schijnen en de lente kriebels beginnen te komen. We worden opgewekter en we beginnen zin te krijgen om dingen te gaan ondernemen. De grote schoonmaak kan natuurlijk niet ontbreken. Maar als je net een stapje verder wilt gaan en iets wil doen wat vele malen leuker is dan de grote schoonmaak, dan is het goed om eens de tijd te nemen om je huis opnieuw in te richten.

Een kwestie van tijd

Gevoel van smaak

De inrichting van je huis is natuurlijk erg belangrijk, het laat zien wie je bent, wat je mooi vindt en het zorgt voor een thuisgevoel. Wellicht bedenk je nu dat je huidige inrichting ook voldoet aan deze punten, maar een beetje met de tijd meegaan of wat verandering is nooit verkeerd. Daarom is het makkelijk om opzoek te gaan naar wooninspiratie. Op deze manier kom je er al gauw achter wat je woonstijl is en leer je in verschillende artikelen de tips en tricks om te creëren waar jij blij van word.

Geef kleur aan je huis

Om vervolgens onder ogen te kunnen brengen wat jij al die tijd al in je hoofd hebt zitten, kun je gebruik maken van een moodboard. Deze bij elkaar gezochte afbeeldingen zorgen voor een sfeerbeeld van jouw nieuwe inrichting. Hierbij is het belangrijk om een kleurenplan toe te voegen. Dit helpt je een goede combinatie te maken tussen kleuren, verf en accessoires. Dan wordt het tijd voor een bezoekje aan de bouwmarkt en ga je Sikkens verf kopen. Beginnen met verven is een logische volgende stap om tot je nieuwe inrichting te komen.

Licht zorgt voor sfeer

Een ander belangrijk aspect van een nieuwe inrichting is licht en lichtinval. Hierbij spelen ramen natuurlijk een belangrijke rol, maar ook de kleuren die je gebruikt en de plaatsing van de lampen zijn van grote invloed. Ga maar eens na; Waar wil je zitten om te kunnen lezen? Of hou je van warme donkere kleuren? Dit laat zien dat de kleur van het plafond ook van grote invloed is, door deze licht of donker te verven met Sikkens alphacryl plafond, kun je de kamer groter of juist kleiner doen lijken.

De laatste lootjes

Zodra de kleur, door onder andere Sikkens alphacryl plafond, de gewenste sfeer geeft aan je inrichting en het licht past bij je wensen, is het tijd voor de meubels. Zorg ervoor dat ze praktisch zijn en dat ze zorgen voor een bepaalde rust. Accessoires komen pas als allerlaatste en maken de inrichting af. Neem je tijd om de juiste aankleding te vinden en vul het liever later nog aan. Want iedereen weet dat je tijdens het shoppen zo je hele mandje vol met kaarsen, vazen en fotolijstjes hebt zitten. Dus onthoud; less is more. Nu de inrichting af is kun je weer genieten van je eigen huis en mocht de niet bevallen? Dan kan je weer Sikkens verf kopen en is je inrichting zo weer aangepast.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen