In de regen op je brommer? Zo rijd je veilig!

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 22 December 2023
  • /
  • Views 4690

brommerverzekering

De lente doet haar intrede in Nederland. Langzaamaan laat het zonnetje zich iets maar zien. Toch hebben we helaas ook nog altijd te maken met regenbuien. Het natte wegdek zorgt voor een grotere kans op valpartijen met je brommer. In deze blog vind je daarom 5 tips om ook in de regen veilig te blijven rijden.

1. Pas je rijgedrag aan

Regenbuien zorgen voor een nat wegdek en daarin schuilt gevaar. Klinkers of kinderkopjes zijn door de regen een stuk gladder. Wanneer je wegdek hieruit bestaat moet je dus goed oppassen. Pas je rijgedrag altijd aan op het wegdek en rij minder snel.

2. Let op bij het remmen

Een ander gevaar bij een nat wegdek is het remmen. Probeer voorzichtiger te remmen, omdat er bij een nat wegdek de kans bestaat dat je in de slip raakt. Rem daarnaast ook goed op tijd. Na een flinke regenbui is je remweg namelijk langer.

3. Wees goed zichtbaar

Het is altijd belangrijk om je goed zichtbaar te maken in het verkeer. In een zware regenbui is het alleen nog lastiger om andere voertuigen te zien. Zet daarom je dimlicht aan tijdens een bui en draag reflecterende (regen)kleding. Zo val je meer op.

4. Kleed je tegen de regen

Het weer in Nederland kan erg onvoorspelbaar zijn. Wanneer je in een regenbui terecht komt met je normale kleding, word je al snel erg nat. Hierdoor is het lastig om je goed warm te houden. Met een simpele regenjas en regenbroek kom je op je brommer al een heel eind. Zo ben je goed beschermd tegen deze weerelementen.

5. Hou de controle

Tenslotte is het belangrijk dat je altijd de controle op je brommer houdt. Raak niet in paniek wanneer je iets wegglijdt. Rem je namelijk te hard in paniek, dan vergroot je de kans op een valpartij. Meestal krijgt je band alweer snel grip op de weg. Probeer daarom je brommer het werk te laten doen en hou het stuur goed vast.

Vergeet geen brommerverzekering af te sluiten

Weer of geen weer, zomer of winter, je moet te allen tijde je brommer verzekeren. Met een brommerverzekering ben je goed verzekerd bij diefstal en schade. Dat scheelt weer een zorg! Heb je nog geen verzekering op het oog? Kijk dan eens bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je betrouwbare verzekeringen voor een prikkie.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen