Holistisch leven

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 8 September 2023
  • /
  • Views 82848

vrijheid

Holistisch leven is leven als onderdeel van een groter geheel met heel veel respect en liefde. Leven volgens holisme kan zorgen voor meer balans in je leven omdat je bewust bent van de omgeving.

Definitie: Holisme

Holisme komt van het Griekse woord “holon”. Je leeft in een groter geheel en je bent bewust van omgeving alsook je lichaam en je geest. Wees goed voor je lichaam, je geest en je omgeving zodat je omgeving ook voor jou zorgt. Alles staat in verbinding met elkaar.

Levenslessen in Holisme

Emotionele, geestelijke gezondheid versus fysieke gezondheid: Zowel het lichaam als de geest is belangrijk om gezond te houden. Wat voorbij is, is voorbij. Laat oud verdriet los en maak er vrede mee.

Dankbaar zijn:

Wees dankbaar voor wat het leven je biedt. Denk voor het slapen gaan aan 5 dingen waarvoor je deze dag dankbaar mag zijn. Lichaamsbeweging versus slaap: Sporten is belangrijk alsook de nodige tijd nemen om te rusten.

Wees jezelf:

Wees jezelf en doe wat jij graag doet.

Positief in het leven staan:

Probeer positiever in het leven te staan en ban zoveel mogelijk de negatieve gedachten. Maak van iets negatief weer iets positief. Leef in het nu: Probeer in het nu te leven en laat het verleden voor wat het is. Laat los wat voorbij is.

Doe alles met mate:

Niet overdrijven en matigen is de boodschap.

Praktische tips om holistisch te leven:

Praktisch betekent dit dat je bewust voor gezonde en lokale voeding kiest. Je brengt meer tijd in de natuur door om goed je omgeving te kaderen. Je doet de dingen die jijzelf leuk vindt, leven volgens intuïtie. Meditatie helpt om terug bij je hart te komen. Je bent verantwoordelijk voor jezelf en je eigen daden.  


Populaire Artikelen