Hoe richt je een voortuin leuk en gezellig in?

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 1 Augustus 2023
  • /
  • Views 92385

bloem voortuin

Of je nou een kleine, grote, brede of smalle voortuin hebt, er valt altijd wel iets leuks van te maken. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw voortuin de eyecatcher van de straat wordt. Je kan een bepaald thema kiezen, een opvallende tuinmeubel neerzetten en een prachtige omheining om je voortuin heen plaatsen als finishing touch.

Je voortuin is eenvoudig op te knappen!

De functie bepalen

Is jouw voortuin bedoeld voor het stallen van fietsen of moet de auto er geparkeerd worden? Mogen eventuele kinderen ravotten in de tuin of is het meer voor de sier? Zodra jij het antwoord weet op deze vragen, kan het echte werk pas beginnen.


Keep it simple

Een voortuin is vaak kleiner dan de achtertuin en raakt daarom sneller vol. Teveel tierelantijntjes zorgen ervoor dat jouw tuin er straks onrustig en chaotisch oogt, en dat willen we voorkomen. Je voortuin is namelijk een soort visitekaartje van je huis omdat dat het eerste is wat je bezoekers zien. Daarom is het belangrijk om te beslissen wat jij wilt dat je voortuin uitstraalt. Wil je een moderne uitstraling, klassiek of iets totaal anders? Het doorvoeren van een specifiek thema in je voortuin zorgt ervoor dat het rustig eruit ziet.

Trek de aandacht

Dit lijkt het tegenovergestelde van de vorige alinea, maar dat is het niet. Met een aandachtstrekker bedoelen we dat je één specifiek ding in je tuin toevoegt dat opvalt. Dit kan klein zijn, zoals een fonteintje, of groter, zoals een elegante tuinbank. Je kan de aandacht ook trekken naar je planten door bijvoorbeeld felgekleurde bloemen in je voortuin te planten. Zowel tuinmeubelen als planten kunnen een goede aandachtstrekker zijn. Het ligt er maar net aan hoe groot jouw voortuin is.

Een mooie omheining

Er bestaan meer soorten omheiningen voor je tuin dan je misschien denkt. Je kan de keuze zelfs baseren op je gekozen inrichting. Bij bijvoorbeeld een jungle thema, dan kan je een heg om je tuin heen plaatsen. Bij een romantisch thema is een wit geschilderd houten hek weer toepasselijker. Wat je ook kiest, een smaakvolle omheining is de kers op de taart van jouw leuke en gezellige voortuin!Populaire Artikelen