Hoe komt het dat er steeds meer auto’s aangeschaft worden?

  • Lisa
  • /
  • Zondag 10 December 2023
  • /
  • Views 5847

auto kopen

De laatste jaren kopen steeds meer gezinnen een auto, of zelfs een extra auto. Heb jij al een auto? Onder meiden is onder meer de Fiat500 al jaren een van de populairste modellen voertuigen. Daar waar mannen vaak kiezen voor bijvoorbeeld een Volkswagen Golf. Veel mensen kiezen bij de aankoop van een auto voor een occasion. Het is een relatief goedkope oplossing, omdat er in de eerste jaren veel wordt afgeschreven op een nieuwe auto. Zou je een nieuwe auto kopen, dan betekent dit dat je veel geld verliest bij de verkoop hiervan. Kies bij voorkeur voor een auto met een beperkt aantal kilometers op de kilometerteller. Je kunt een dergelijk voertuig vaak nog tegen een mooie prijs verkopen na een paar jaar.

Minder afhankelijk maakt van het openbaar vervoer

Geen afhankelijkheid van het openbaar vervoer

Een van de redenen die maakt dat steeds meer mensen voor de aankoop van een auto kiezen, is het feit dat het ze minder afhankelijk maakt van het openbaar vervoer. Er is niets vervelender dan te moeten wachten op de trein of bus. Daarbij gaat het openbaar vervoer vaak maar eens of slechts enkele keren per uur. Wil je in het midden van de nacht terug naar huis? Dat is vaak niet mogelijk, omdat het openbaar vervoer dan niet meer rijdt. Met een auto heb je een dergelijk probleem niet. Wel zo prettig!

Mensen halen hun rijbewijs steeds eerder

Naast het feit dat een auto je onafhankelijk maakt, wordt het rijbewijs op steeds jongere leeftijd behaald. In de afgelopen jaren is de leeftijd waarop je af mag rijden gedaald. Hoewel je het rijbewijs al voor je 18e verjaardag kunt behalen, is het op dat moment nog niet toegestaan om zelf de weg op te gaan. Dit moet altijd onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Doordat jongeren hun rijbewijs steeds eerder halen, gaan zij ook eerder op zoek naar een betaalbare auto. Het maakt dat er steeds meer auto’s worden aangeschaft in Nederland.

Aandachtspunten bij zelf een auto kopen

Wil je zelf een auto kopen? In dat geval zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld naar de dagwaarde van de auto, om te bepalen wat een redelijke prijs voor het voertuig is. Komt deze prijs overeen met de prijs die een verkoper vraagt? De dagwaarde van een auto kan ook van invloed zijn op de premie die je voor de autoverzekering betaalt. Online vind je verschillende tools om de dagwaarde van de auto op te vragen.
Populaire Artikelen