Hoe kies je de perfecte trouwring

  • Lisa
  • /
  • Maandag 6 Juni 2022
  • /
  • Views 37134

trouwring

Voor iedereen is er wel een mooie trouwring te vinden, maar hoe kom je er achter welke ring het beste bij jou en je parter past? Een goede trouwing kiezen is iets speciaals, je draagt de ring voor de rest van je leven. Het moet daarom een ring zijn die bij jullie past, ook over een aantal jaar nog. Daarom in dit artikel een aantal tips die je kunnen helpen bij het zoeken naar de perfecte trouwring. Ben je op zoek naar voorbeelden van trouwringen, kijk dan eens bij Le Mariage Trouwringen.

Kies de jusite trouwringen

#1 Het budget

Het budget is een van de belangrijkste dingen om mee te beginnen. Want stel je eens voor dat je straks jullie perfecte ringen gevonden hebben, maar enkele duizenden euro’s boven budget is, dan wordt het toch lastig. Het vooraf vaststellen van een budget kan verdrietige momenten voorkomen en daardoor kun je gerichter zoeken. Je krijgt een goed overzicht wat er voor jullie budget allemaal mogelijk is als je dit vooraf aangeeft.


#2 De kleur en soort edelmetaal

Een geschikte trouwring zoeken begint met een goede voorbereiding. Daaraast is het belangrijk dat je begint met oriënteren, zodat je weet wat er allemaal mogelijk is. Je kun bijvoorbeeld ook zelf ringen laten maken, kiezen voor een matchende ringen set, of beide iets heel anders kiezen, maar wat toch bij elkaar past door de inscriptie aan de binnenkant.

De kleur en het soort edelmetaal is een persoonlijke keuze. Hou je van goud of zilver? Tegenwoordig is er enorm veel keuze qua materiaal en ontwerp. De meest voorkomende materiaal en kleur keuze is een witgouden ring, hier komt de diamant het mooiste uit. Een ander edelmetaal wat vaak gebruikt wordt is platina, dit is wel wat duurder maar is krasbestendiger dan witgoud. Tegenwoordig is roségoud ook populair.


#3 Model; kies je voor modern of klassiek?

Hou je van een strak design, bling bling of ben je meer van de vintage modellen? Waar sommige vrouwen helemaal wegdromen van een traditionele en romatische ring met een briljant, worden er steeds meer moderne ringen verkocht. Ook worden er traditionele ringen die in de familie zitten, zoals de trouwring van je (overgroot) oma, ook steeds vaker wat aangepast zoals het toevoegen van een diamant, speciale inscriptie of een moderne vingerafdruk. Zo kun je de ring met een spciale waarde dragen, maar toch een eigen draai er aan geven.


#4 Ringmaat

Een trouwring moet natuurlijk goed passen, aangezien je deze veel of zelfs altijd draagt. Zorg dat je weet wat de ringmaat van jullie beide is. Als jullie samen de ringen gaan uitzoeken kun je vanzelf achter jullie ringmaten komen door te passen, maar ben je een verrassing aan het voorbereiden, dan moet je op een stiekeme manier achter haar ringmaat komen. Je kunt een ring die ze vaker draagt meenemen naar de juwelier, maar je kunt ook de diameter van de ring zelf opmeten.


#5 Kies je voor een diamant

Een klassieke verlovings- en trouwring bevat een diamant. Afhankelijk van jullie budget kun je hier voor kiezen. Er zijn verschillende opties, maar de meest gekozen ring is de solitaire diamantring. In deze ring is één diamant gezet. Je kunt ook nog kiezen voor een andere slijpvorm van de diamant en de kleur van de diamant. Omdat er zoveel opties zijn is het goed om je vast wat voor te bereiden en wellicht een aantal voorbeelden uit te zoeken die je mooi vindt en binnen jullie budget past.
Populaire Artikelen