Hoe gebruik je zilvershampoo?

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 17 Maart 2023
  • /
  • Views 4862

zilvershampoo

Een goede zilvershampoo zorgt voor een prachtige koele gloed over je blonde, grijze of witte haar. natuurlijk zijn er veel vragen die je hebt over een dergelijk product. We schrijven deze blog dan ook om jou voor altijd van deze vragen af te helpen. Een zilvershampoo heeft dus violetkleurige pigmenten. Als je blond, grijs of wit haar is dit dé manier om van die gele of oranje gloed af te komen.

Maak jouw blonde lokken weer mooi

Om goed te begrijpen wat een zilvershampoo nu precies doet is het belangrijk dat je een kleurenwiel begrijpt. Het is namelijk zo, dat kleuren die tegenover elkaar in het kleurenwiel staan, elkaar neutraliseren. Als je een gele gloed over je haar hebt werkt een zilvershampoo met paarse tinten beter, heb je last van een oranje gloed werkt een zilvershampoo met blauwe tinten beter. Gelukkig biedt de Knip&Go Shop een ruim assortiment aan met zilvershampoos. Daarnaast werkt de shampoo perfect om de populaire grijze gloed in je haar te krijgen.

Fabels over zilvershampoo

Er worden veel fabeltjes verteld over zilvershampoo. Zo wordt van zilvershampoo je haar echt niet lichter. Het enige wat de zilvershampoo doet is het neutraliseren van de haarkleur. Mocht je toch je haar willen oplichten, dien je dit te doen met haarverf waar waterstofperoxide in zit.

Ook wordt er gezegd dat een zilvershampoo slecht is voor je haar. Gelukkig is dit niet altijd het geval! Er bestaan ook zilvershampoos met verzorgende ingrediënten. Deze producten geven je haar niet alleen een frisse kleur maar ook extra verzorging. Voor extra verzorging na het gebruiken van zilvershampoo kun je een bijbehorende zilverconditioner gebruiken. Ook het gebruik van een haarmasker is aan te raden.

Je haar wordt van een zilvershampoo echt niet blauw of paars mits je hem op de juiste manier gebruikt. Zo dien je de shampoo 1 of twee keer per week te gebruiken. Laat het product enkele minuten inwerken. Let wel op dat hoe langer je het laat inwerken, hoe groter het resultaat. Voor een zachte werking kun je de zilvershampoo mengen met de shampoo die je normaal gebruikt. Mocht je het product toch te lang hebben laten inwerken, maak je geen zorgen! Als je het haar een paar keer hebt gewassen met een gewone shampoo, zal het weer verdwijnen. Door dit experiment weet je dat je het product de volgende keer iets minder lang in moet laten trekken.

Blond haar
blond haar

Een blauwe of paarse gloed kan ook heel mooi zijn. Het geeft een koele uitstraling aan je look. Laat hiervoor het product langer inwerken. Als je het product langer in laat werken kan het product wel wat slechter zijn voor je haar, daarom is het belangrijk een goed passende conditioner of een masker te gebruiken. Op die manier behoudt je je mooie koele look én gezond haar!Populaire Artikelen