Hoe draag je statement accessoires?

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 14 Juni 2022
  • /
  • Views 40052

statement sieraden

Als liefhebbers van mode en beauty lezen we dagelijks een groot aantal blogs. Zo blijven we op de hoogte van de laatste trends en doen we ook nog wat inspiratie op om zelf onze look helemaal op te fleuren. In zo’n blog komt wel eens de term ‘statement accessoires’ voorbij. Deze grote sieraden en oorbellen worden vooral gedragen door bekende filmsterren op de rode loper. Maar kan je deze accessoires alleen op zulke momenten dragen? Welnee, er is namelijk veel meer mogelijk op dit gebied voor jong en oud.

Kan je deze accessoires alleen op belangrijke momenten dragen?

Doseer je sieraden

Zoals we hierboven al schreven: om statement sieraden te dragen hoef je niet eerst een filmster te worden. Deze kan je ook gewoon dragen bij je alledaagse look. Zolang je het maar op de goede manier doseert. Onthoud dat de aandacht altijd naar het grote sieraad gaat, dus draag er niet te veel tegelijk van en houd ook de rest van je outfit rustig. Wees dus voorzichtig met drukke prints. Combineer je sieraden met Swarovski stenen met een zwart jurkje, zodat deze stenen extra opvallen. Of draag een wit shirtje bij oorbellen met grote hangers.


Meer statement accessoires

Naast sieraden zijn er nog veel meer leuke items die onder de noemer ‘statement accessoires’ vallen. Denk hierbij aan tassen, haarbanden, zonnebrillen, riemen en zelfs sokken. Ook hierbij is het belangrijk dat je niet al te veel tegelijk draagt. Vind je het wel leuk om te experimenteren? Ga dan eens naar een kringloopwinkel of naar een plek waar je veel vintage-items kunt shoppen. Daar vind je ongetwijfeld ook opvallende sieraden, zoals broches. Pin deze op je trui of bloes. Of ga op zoek naar oude oorbellen en maak deze vast bij het bovenste knoopje van je bloes.


wollen trui
vintage item

Ga op zoek naar meer inspiratie

Statement accessoires kunnen dus gedragen worden door jong en oud, juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn. En zolang je blijft doseren, is het altijd een leuke toevoeging voor je outfit. Wil je graag wat meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens op platforms zoals Pinterest, blader door magazines en kijk of er blogs zijn die je kunnen inspireren. Misschien blijk jij nog wel een hele hoop sieraden en andere accessoires in de kast te hebben waar je heel eenvoudig een complete nieuwe draai aan kunt geven.Populaire Artikelen