Het verhaal achter de prachtige AMS Nine Streets Collectie van Laauw

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 6 Oktober 2023
  • /
  • Views 5654

tassen nine street

Het begon allemaal in de Nederlandse hoofdstad in samenwerking met Nikki Marinus – een Nederlandse schone van Amsterdamse komaf. Laauw bood Nikki de kans om in een unieke samenwerking een tassencollectie te ontwerpen, waarbij ze samen op zoek gingen naar de perfecte heuptas voor reizend én fashionable Nederland. De tas hoefde dus aan niet veel eisen te voldoen, behalve dat hij stijlvol was en handig om mee te nemen. En hij moest natuurlijk Laauw zijn. En dat betekent: LEER! Uit deze samenwerking werden twee ontwerpen geboren, de AMS Nine Streets en de AMS Red Light.

tas nine street
Nikki Marinus met de allereerste Nine Streets tas!

En daarvan was de AMS Nine Streets de meest opvallende – gebaseerd op het speelse, toegankelijke en toch bijzondere karakter van de Negen Straatjes in Amsterdam. De originele Nine Streets werd door de omslaande flap en de manier waarop het uit leer werd vervaardigd al snel een hit. Vanuit daar is Laauw de tas verder gaan ontwikkelen, natuurlijk zonder de basisvoorwaarden van de tas te veranderen. Het leer werd geüpgraded naar volnerf runderleder, de herkenbare flap en de kraakheldere gesp zijn onveranderd gebleven.

De Complete AMS Nine Streets Collectie

Er zijn extra kleurvarianten en verschillende formaten aan toegevoegd, waardoor de AMS Nine Streets – die ooit als één damestas begon – vandaag de dag een complete collectie is die met 4 verschillende tassen in 6 verschillende kleuren menig mannen- en vrouwenhart weet te veroveren. Van heuptas tot aan grote rugzak voor je spullen als je eens wat meer mee moet nemen – de AMS Nine Streets Collectie biedt je een stijlvolle oplossing.

tas nine street
Mooie tassen collectie!

De Nine Streets Original

Hier moeten niet te veel woorden aan vuil worden gemaakt. Het is de Nine Streets. Draagbaar als schoudertas – maar door de extra strap ook als rugzak.

De Nine Streets Mini

De mini-variant op de Originele Nine Streets. Kleiner van stuk en door de bijgeleverde extra strap ook te dragen als heuptas. Iets kleiner dus, speciaal voor de echte essentials als je telefoon en sleutels.

De Nine Streets Laptop

Dé tas voor de liefhebber van een minimalistische uitstraling die vrijwel alles wat hij of zij nodig heeft op zijn of haar laptop heeft staan. Een hele fijne uitstraling, fijne draagbaarheid op de rug – en indien gewenst ook als schoudertas.

De Nine Streets Rugzak

Deze is perfect als je er een dag (en een nacht) op uit gaat. Past veel in, maar blijft er desondanks heel ‘sophisticated’ uit zien. De Nine Streets Rugzak biedt je verschillende vakken, waaronder een laptopvak, waardoor hij erg multifunctioneel is.

En verder?

Het verhaal van de AMS Nine Streets is al een tijdje aan de gang, maar het is zeker nog niet ten einde. De huidige collectie staat en zal ongetwijfeld in de toekomst nog worden uitgebreid. Op welke manier dat zal gebeuren? Tsja, dat is de vraag..


Populaire Artikelen