Het trouwfeest van het jaar organiseren

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 20 September 2023
  • /
  • Views 75306

balon

Je gaat trouwen, gefeliciteerd! Maar voordat je gaat trouwen, moet er natuurlijk ontzettend veel geregeld worden. Zo moet je de gasten uitkiezen, de plaats, de catering, maar bovenal moet er een goed feestje van worden gemaakt achteraf. Om dit te bereiken moet je er echter wel veel tijd in steken en goed op onderzoek uitgaan. Maar als je dit doet heb je dan ook een op en top trouwfeest, wat niemand ooit meer gaat vergeten. In dit blog wordt uitgelegd wat jij allemaal moet doen om het beste trouwfeest van het jaar te organiseren!

De perfecte reden voor een feestje!

De gastenlijst

Ga eerst op je gastenlijst na wie je waar wilt hebben. Sommige familieleden wil je namelijk heel graag op je trouwerij hebben, maar wil je niet op de afterparty hebben. Hier hoef je jezelf absoluut niet voor te verontschuldigen aan ze, zij begrijpen ook wel dat je alle oudjes van boven de 60 liever niet helemaal los ziet gaan op de dansvloer. De afterparty moet je vooral voor de jongere familieleden houden en alle gezellige vrienden en collega’s uiteraard. Je moet vooral de juiste gasten voor het juiste moment van de dag hebben wil je jouw trouwerij echt laten slagen. Iedereen voelt zich dan perfect op zijn plek voor hetgeen waarvoor hij of zij is uitgenodigd, waardoor de sfeer op elke gelegenheid op en top is.


De catering

Zoek op het internet of in je kenniskring goed rond hoe andere dit gedaan hebben. Maak vervolgens een lijstje van welke cateraars interssant voor jullie zijn en vraag daar of je het eten mag proeven en of je kan zien hoe het eruit gaat zien. Vervolgens kan je gaan proeven en kijken, om erachter te komen wat voor jullie het beste is. Houd er ook rekening mee waar je gasten van houden, het gaat niet alleen om eten voor jullie 2.


Het feestje

Het feestje na alle plechtigheden is het belangrijkste van de trouwerij, naast elkaar het ja-woord geven uiteraard. Dit moet dus ook op en top geregeld zijn. Zorg voor een goede en grote zaal waarin genoeg ruimte is om iedereen te laten dansen. Daarnaast is de verlichting ook een ontzettend belangrijk onderdeel hiervan. Het liefst heb je een donkere ruimte die verlicht wordt door prachtige sfeerverlichting. Zorg voor verschillende fleurige kleuren zodat het er leuk en gezellig uitziet. Daarnaast moet je muziek natuurlijk ook perfect zijn. Je kan wel een leuk lijstje op spotify aanmaken, maar hiermee ga je natuurlijk nooit het feest van het jaar geven. Kijk daarom wat rond op het internet, waar veel aanbod is voor een dj huren. Want zonder een bruiloft dj krijg je natuurlijk nooit het feest van het jaar toegereikt. Hopelijk kan hier wat mee en ontzettend veel plezier op de bruiloft!Populaire Artikelen