Het leven van Bob Ross

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 22 December 2023
  • /
  • Views 4577

schilderen met Bob Ross

De kalmerende stem, het afkloppen van zijn kwast en de oprechte bewondering voor hoe mooi de wereld kan zijn, dat is waar we aan denken bij de schilder Bob Ross. Bob Ross is geboren 29 oktober 1942 in de Verenigde Staten en zat voordat hij zijn carrière als schilder begon, bij de Amerikaanse luchtmacht. Echter besloot hij hier mee te stoppen om zijn droom na te jagen, namelijk het schilderen van landschappen. Hij volgde meerdere schilders lessen en besloot op den duur om zijn talent niet voor zichzelf te houden, en trok de wereld in om zo demonstraties te geven.

Iedereen kent hem wel!

Bob Ross en The Joy of Painting

In 1983 zette Bob nog een stapje verder en besloot zijn schilders kunsten te delen met de wereld in zijn televisie show The Joy of Painting. Hier liet hij gemiddeld in minder dan 30 minuten zien hoe je van een leeg doek een portret van de wereld kunt maken. Dit televisie programma bereikte een zeer hoge populariteit en was te zien op 95 procent van de Amerikaanse televisiezenders en werd op den duur ook in Nederland en België uitgezonden. Echter na het opnemen van zijn afleveringen, worden zijn schilders kunsten nog steeds uitgezonden. Tot op heden is hij nog steeds te zien op de televisie en staan zijn afleveringen ook op YouTube. Hij filmde tot een jaar voor zijn dood in 1995 en stopte dus in 1994. Binnen deze 11 jaar tijd heeft meneer Ross duizenden schilderijen gemaakt.


De schilderijen van Bob Ross

Bob Ross is inmiddels een icoon geworden en zijn er weinig mensen die niet weten wie hij is. Hij heeft namelijk niet alleen met zijn schilderwerk, maar ook met zijn snelheid in schilderen, zijn vereenvoudigde technieken en zijn positieve persoonlijkheid indruk gemaakt op de mensheid. De schilderijen van Bob Ross zijn niet te koop. Duplicaten worden op internet wel aangeboden en kunnen qua prijs variëren van 75 euro tot 400 euro. In het verleden heeft een origineel Bob Ross schilderij op marktplaats gestaan welke voor 2000 euro is verkocht. Maar de rest bevindt zich in de opslagplaats van Bob Ross Inc in Amerika.Populaire Artikelen