Forse toenname verkoop seksspeeltjes door Corona

 • Lisa
 • /
 • Zondag 26 November 2023
 • /
 • Views 5008

seksspeeltjes

Op 12 Maart 2020 werd er in Nederland besloten dat wij Nederlanders waar dat mogelijk was, zoveel mogelijk thuis moesten gaan werken. Dit om het nieuwe Corona Virus, officieel genaamd, Covid-19 in te dammen. Even is dit leuk, anders, chill en het weer zat ook nog eens mee. Maar hoe langer deze intelligente lockdown duurde, hoe meer wij ons begonnen te vervelen. En dit heeft gezorgd voor een explosieve groei in de verkoop van seksspeeltjes.

Verkoop seksspeeltjes met 40 % gestegen

Seksspeeltjes zijn anno 2020 niet meer weg te denken uit de samenleving, maar nog best wel een taboe. Gelukkig is sinds de komst van het nieuwe corona virus te zien dat wij nuchtere Hollanders ook wel durven te gaan voor spanning en sensatie. De volgende artikelen gingen op diverse sites ineens 40 % vaker over de toonbank:

 • Condooms
 • Glijmiddelen
 • Dildo’s
 • Vibrator’s
 • Masturbator’s
 • Cockringen
 • Op afstand bestuurbare seksspeeltjes
 • Real Life Sexdolls
 • Koppelspeeltjes

En dit is maar een kleine greep uit alles wat er te koop is op verschillende websites. Mensen worden creatief, nieuwsgierig en durven wat meer buiten hun comfortzone te gaan wanneer hun dagelijkse leven er ineens compleet anders uitziet. Daarnaast lijkt het erop dat partners, wanneer ze ineens veel dagen samen moeten doorbrengen met elkaar gaan communiceren. En het seksleven is iets wat dan sneller op tafel zal komen dan wanneer het leven blijft draaien zoals ze gewend zijn. Eigenlijk best wel logisch, waar we normaal de gezelligheid buiten de deur opzochten bleven we in coronatijd binnen de muren van onze vertrouwde omgeving. Een vertrouwde omgeving waarin we sneller diepgang zullen opzoeken en dingen op tafel durven te gooien. Daarmee dus ook onze wensen wat betreft ons seksleven. Want zeg nou zelf, seks is niet een onderwerp om over te praten wanneer we in een overvol restaurant zitten te eten. Dit bespreek je wanneer je intiem met zijn tweeën in een vertrouwde omgeving zit, onder het genot van een lekker wijntje.

Single’s

Door de anderhalve meter samenleving was het als alleenstaande natuurlijk haast niet meer mogelijk om fysiek contact te hebben en daarnaast werd het hebben van losse seksuele contacten met klem afgeraden. Voor deze, best wel grote groep alleenstaanden, was het dus zaak om solo te genieten. En waar denk je dan als eerste aan? Juist! Een vibrator, dildo, masturbator et cetera. Al die single’s gingen het internet op. Opzoek naar hun tijdelijke metgezel.

Impact van de intelligente lockdown

Er gingen verschillende scenario’s rond over de impact van het thuiswerken. Denk aan echtscheidingen, vechtscheidingen noem het maar op. Maar wie had kunnen denken dat sextoys ervoor zouden zorgen dat partners weer dichter bij elkaar komen! Er werd vooral een groei in verkoop gezien van de koppels speeltjes die samen kunnen worden gebruikt. En wat is er nou leuker en spannender dan samen tussen de lakens kruipen, met een speeltje die je samen via het internet hebt uitgezocht, om deze samen te ontdekken en waar je samen en tegelijkertijd van kan genieten.

Seksspeeltjes op afstand

Een paar weken later ging België op slot en ook in Duitsland waren ze hevig aan het discussiëren over een totale lockdown. Maar wat als jouw liefje nou net in België of Duitsland woont? Je raad het vast al, ook de verkoop van seksspeeltjes die je op afstand kan bedienen doormiddel van een app zijn flink gestegen. Deze speeltjes hebben er in de coronatijd voor gezorgd dat ook relaties op afstand standhielden. Met deze smart speeltjes kon iedereen met een relatie op afstand elkaar toch blijven verwennen. Het enige wat nodig is, is een goede internetverbinding voor videobellen, tijd voor elkaar en het seksspeeltje met de gedownloade app die erbij hoort. Zo waren jullie apart van elkaar maar toch samen. En zo hielden ook de lange afstand relaties stand tijdens deze coronacrisis.

Webcamperformers

Ook werden deze op afstand bestuurbare speeltjes veel aangeschaft door webcam performers. Want ook webcamsites zagen een flinke toename in hun gebruikers. Mannen konden niet meer naar sekswerkers en werden daardoor gedwongen om hun verlangens via het internet op te zoeken. Webcamperformers speelden daar slim op in door hun nieuwe klanten een bijna levensechte ervaring te bieden. De performer heeft het speeltje in bezit en de klant krijgt via de app toegang tot het speeltje. De klant bepaald helemaal zelf hoe het speeltje vibreert en wat de webcam performer hier mee moet doen. Uiteraard betaald de klant hiervoor. Alsof hij bij zijn favoriete sekswerker is.

Real life Dolls

Naast seksspeeltjes zijn ook de real life dolls ineens booming. Deze poppen zien er zo realistisch uit dat ze haast niet van echt zijn te onderscheiden. Je kan deze poppen in elke gewenste vorm buigen. Je kan ze laten zitten, staan of liggen. Zo drink je ook in corona tijd nooit je thee, koffie, biertje of wijntje alleen. De real life sexdolls kan je helemaal naar eigen smaak kleden en kappen. Zelfs hun handen en vingers zijn zo gedetailleerd dat, wanneer je haar hand vasthoudt, dit zal voelen alsof jij gezellig hand in hand op de bank zit. Ook je favoriete film of tv-programma hoef jij dus nooit meer alleen te kijken.

Vakantiegeld

De megagrote impact van de coronacrisis op de reisbranche en de luchtvaart bleef ook niet onopgemerkt. Eind mei wordt natuurlijk het vakantiegeld uitgekeerd. Maar niemand mocht op vakantie. Ging de groei in verkoop van sextoys in maart en april met 40 procent omhoog? Doordat heel veel reizen werden geannuleerd en er geen reizen meer konden worden geboekt kwam daar in de maand mei zeker nog eens 20 procent bij. Nederland kon eindelijk eens investeren in hun relatie en in hun seksleven. Hierdoor werd in de maand mei/ juni een groei opgemerkt in de verkoop van de wat duurdere en exclusievere seksspeeltjes.

Zelfs vandaag de dag nog zien we geen daling in de verkoop van seksspeeltjes en zien we dat de trend zich voort blijft zetten. Waarschijnlijk heeft het gros van Nederland uitgevonden dat seks in combinatie met een sekspeeltje fijn is! Of jij nu alleenstaand bent of verliefd, verloofd of getrouwd. Een seksspeeltje in je nachtkastje is absoluut geen taboe meer en mag niet ontbreken in je leven. Het ontspant, het is spannend, het is vernieuwend, en het brengt jou en je partner dichter bij elkaar. Daarnaast zijn er zoveel verschillende soorten te koop dat je altijd weer iets nieuws kan proberen. Seks met een seksspeeltje zal nooit saai worden en elk moment is weer net zo spannend als de eerste keer.

Waarschijnlijk gaan de corona maatregelen weer aangescherpt worden. Dus, wanneer jij in deze coronacrisis nog niet de wondere wereld van de seksspeeltjes hebt ontdekt, schroom niet, sla je slag en kom deze coronatijd spannend door.Populaire Artikelen