Flesvoeding baby kiezen: is geitenmelk baby geschikt

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 13 December 2023
  • /
  • Views 5794

flesvoeding baby

Een gezonde en voldane baby

De spijsvertering van een baby is nog volop in groei en ontwikkeling. Daarnaast ontdekt een baby de wereld en dat kost een hoop energie. Het is niet voor niets dat er zoveel keuze is op het gebied van babyvoeding. Het is immers de basis voor een gezond leven voor je kindje. Een gezonde en voldane baby is voor ouders heel wat waard. De keuze van een goede babyvoeding wordt dan ook weloverwogen gemaakt. Steeds meer ouders overwegen of flesvoeding op basis van geitenmelk baby geschikt is. Dat doen ze omdat geitenmelk een stuk gemakkelijker te verteren is voor een baby wiens darmen nog niet volop functioneren.

Honger en dorst

Hulp bij een hongerige baby

De grote vraag bij een baby is hoe groot de behoefte aan voeding is. Een hongerige baby zal zich namelijk niet goed ontwikkelen. Zo slaapt een baby met honger s nachts minder diep en jij wordt dus flink uit je slaap gehouden. Daarnaast vertoont deze baby regelmatig zoekgedrag bij het wakker worden en hij of zij zuigt ook veelvuldig op de handjes. Ouders met een baby die hongerig is (zonder dat er een vast voedingsschema is) zitten dan ook met de handen in het haar. Een voedingsschema vind je terug op de website van Kabrita. Je vindt er ook een hoop informatie over het nut van flesvoeding baby voor een baby.

Waarom koemelk lactose slecht te verteren is

Veel problemen met pasgeboren baby’s ontstaan doordat er sprake is van een mogelijke allergische reactie op koemelk of een lactose intolerantie. Dit is iets waar kleine kinderen doorgaans overheen groeien maar waar ze behoorlijk last van kunnen krijgen. Zo zullen zuigelingen die last hebben van een dergelijke intolerantie vaak last hebben van buikkrampjes en eczeem. Daarnaast kunnen ze indringend en klaaglijk huilen waardoor ouders radeloos worden. Geitenmelk bevat een andere vorm van lactose die wel eenvoudig kan worden verteerd. Wanneer er echter sprake is van een echte allergie bij een baby zal geitenmelk ook niet altijd de uitkomst bieden. Bij een opnameprobleem van de bestanddelen van melk is geitenmelk wel mild voor een baby. Lijkt jouw kindje dus last te hebben van melk, stap dan niet over op geitenmelk zonder overleg met een huisarts of een consultatiebureau.

Wanneer geef je wel geitenmelk

Geitenmelk is een goede keuze als jouw kindje last heeft van krampjes, een (milde) verstopping of van diarree bij flesvoedingen op basis van koemelk. De milde bestanddelen van geitenmelk zijn in dat geval doorgaans de oplossing. Houden de problemen bij je kleintje aan, bezoek dan alsnog een arts.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen