Ervaar de luxe van een buitenkeuken

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 26 Juli 2023
  • /
  • Views 76138

buiten koken

Ben jij iemand die graag het hele jaar door buiten zit en bij elke zonnestraal de barbecue aanzet? Dan is een buitenkeuken echt iets voor jou! Buitenkeukens combineren alle gemakken van een normale keuken, met de sfeer van een gezellige barbecue avond. Zo kan jij bij elk jaargetijde genieten van je tuin en organiseer je de beste feestjes. Buitenkeukens zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten, er zit er dus altijd wel eentje bij die aansluit bij jouw tuin en persoonlijke wensen. Je kunt zelf beslissen hoe gek je het wilt maken. Je kunt bijvoorbeeld een pizza oven toevoegen, of een dubbele koelkast. Heb je niet zoveel ruimte? Dan is een standaard barbecue met wat toevoegingen al snel voldoende. Naast praktische eigenschappen, zoals een ruim werkblad, zijn buitenkeukens ook beschikbaar in prachtige designs. Je kunt de stijl van je woonhuis doortrekken naar de tuin om er één geheel van te maken. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder voor meer informatie en handige tips.

Lijkt jou dat wel wat, buiten koken?

Buiten koken

Lijkt jou dat wel wat, buiten koken? Ervaar ook de comfort van een gewone keuken, maar dan in de tuin! Perfect wanneer het iets warmer is buiten en je gezellig met je familie en vrienden van je terras wil genieten. Waar moet je nou op letten bij de aanschaf van zo’n keuken? Eerst moet je bepalen hoe je keuken eruit moet komen te zien en welke voorzieningen je wilt laten inbouwen. Houdt hier ook rekening met de uitstraling van de keuken, ga je voor modern of wil je bijvoorbeeld meer hout verwerken? Traditioneel, landelijk of een design buitenkeuken, het kan allemaal. Een steigerhouten keuken heeft wel wat meer onderhoud nodig. Je moet de planken goed beschermen met een speciale coating en alles minstens twee keer behandelen. Er zijn ook steigerplanken te koop die op voorhand behandeld zijn, maar dit is wel iets duurder.Buitenkeuken creëren

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van je buitenkeuken. Wist je dat het makkelijker is om vocht en vuil te verwijderen na een heftige regenbui wanneer je de planken en het keukenblad goed glad hebt geschuurd? Dit is handig om te weten voor de doe-het-zelver, die van plan is zelf een buitenkeuken te creëren.


Vergeet de buitenverlichting niet! Een goed feestje kan doorgaan tot ‘s avonds laat en je wilt je gasten niet in het donker zetten, goede verlichting is daarom erg belangrijk. Daarbij is het ook wel handig als je je eten gaat bereiden, niemand eet graag een zwartgeblakerd stuk vlees. Dus ga op zoek naar buitenverlichting die goed verlicht en tegelijk de juiste setting genereert. Je kunt het geheel afmaken met wat kaarsen en andere accessoires zoals kussens en leuke kleedjes.


Waar wacht je nog op? Met de zomer voor de deur is het de perfecte tijd om een buitenkeuken te installeren. Geniet ook van de gemakken die een buitenkeuken met zich meebrengt en verras je vrienden en familie met deze leuke toevoeging aan je tuin. Jouw tuin is nu het hele jaar door de ideale plek om even bij de komen en te genieten van goed eten.Populaire Artikelen