Een stappenplan om meer jezelf te zijn!

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 16 November 2023
  • /
  • Views 5853

stappenplan

Hoe word je nu meer jezelf? Wanneer ben je jezelf en wat brengt dit jou? Door een stappenplan te maken kom je steeds dichter bij jezelf.

Je denkt na over wie je bent, wat je wilt in het leven en wat je daarvoor nodig hebt. Het blijkt dat mensen die zichzelf zijn, beter liggen bij anderen. Wat je uitstraalt komt overeen met wat je doet. Een plan om meer jezelf te zijn bestaat uit 3 stappen:

  • Ontdek jezelf. Wie ben jij
  • Laat je niet afleiden door meningen van anderen. Focus op jezelf
  • Volg je eigen pad. Maak je keuzes en ga daar vol voor

Ontdek jezelf

Elke dag denk je wel een keer; wie ben ik? Uren kan je hierover nadenken. Je schrijft zelfs gedachten op papier. Het onderzoek naar jezelf is niet makkelijk. Wellicht is het raadzaam om een familielid of vriendin te bellen om te vragen hoe zij je zien. De punten die aangedragen worden neem je mee in het onderzoek. Als dan blijkt dat je een persoon bent die op dit moment tevreden is met het leven wat je hebt, elke dag met plezier in de trein stap met je laptop tas over je schouder dan is dit prima. De eerste stap van het plan is gezet.

Laat je niet afleiden

Ga geen vergelijkingen treffen met andere mensen om je heen. Laat je niet afleiden door meningen van anderen. Ieder leeft volgens verschillenden maatstaven. Belangrijker is dat je eerlijk naar jezelf blijft kijken. Ook mag je twijfelen over bepaalde zaken in je leven, of die nou groot of klein van aard zijn. De keuze om een nieuwe bank te kopen, een nieuwe tas van plevier of Castelijns en Beerens mogen er zijn. Twijfels hebben niks te maken met dat je het niet goed zou doen, dus laat je niet afleiden door deze gedachten, laat ze er zijn! Zodra je dit kunt, dan heb je stap 2 ook bereikt!

Volg je eigen pad

Leg niet elke dag de focus op het stappenplan. Doe dit alleen op rustige momenten of maak er desnoods tijd voor vrij in je agenda. Zodat je er op dat moment goed de tijd voor kunt nemen, waardoor de kans bestaat dat je groeit en het ook leuk blijft vinden. Wees jezelf, overal en nergens! Stap 3 is voldaan en je kan met een gerust hart jezelf zijn!


Populaire Artikelen