Een nieuwe badkamer kopen, 7 tips

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 27 Mei 2022
  • /
  • Views 105333

wc

Vaak doe je het maar 1 of 2 keer in je leven. Een nieuwe badkamer kopen. Je moet er behoorlijk in investeren. Niet alleen qua geld, maar ook vooral qua tijd. Goed voorbereid op pad gaan is dan ook noodzakelijk. Denk aller eerst een na over wat je zelf mooi vind zonder andere voorwaarden. Die komen namelijk later wel.

Girlstyle helpt je dan ook graag op weg. Onze tips vind je in deze blog!

1. Maak een begroting

Zorg ervoor dat je voordat je op pad gaat eerst een budget in gedachten. Zorg dat je maximaal 90% van dit bedrag uitgeeft. Vaak zijn er toch wel onvoorziene werkzaamheden wanneer de huidige badkamer wordt gesloopt. Je hebt zodoende dan al een potje opgebouwd. Mocht dit uiteindelijk niet nodig zijn, heb je nog wat achter de hand voor een leuke aankleding in je gloednieuwe badkamer. Een offerte badkamerrenovatie vraag je uiteraard voor de opdracht op.


2. Hoe groot is de ruimte?

Zorg ervoor dat je de badkamer goed hebt opgemeten. Meet ook waar de ramen en de deurpost zitten. Zo kun je al een soort schets of verbeelding maken wanneer je tegen wat leuks aanloopt. Dat badkamermeubel, moest die nou maximaal 1.90 zijn of kon 2 meter ook nog? Dit soort gedachten worden dan in de kiem gesmoord. Je hebt immers de maten meegenomen. Neem vooral ook de hoogte mee. Past die douchecabine nou wel of niet? Houd ook rekening met eventuele schuine daken. Laat de specialist altijd nog even nameten. Zo ben je zelf niet verantwoordelijk voor een eventuele meetfout. Start altijd met het maken van een schets. Zo kun je zelf al de badkamer indelen.

badkamer met wc
Badkamer met wc

3. Wat is je leefsituatie?

Kijk goed naar je leefsituatie. Neem je liever een snelle douche of ga je liever uitgebreid in bad? Deel je de badkamer met het hele gezin en is het ’s avonds druk? Overweeg dan een tweede wastafel. Houd je van relaxen? Dan is het een optie om een deel van een kamer op te offeren voor de badkamer. Neem je eigen situatie in gedachten en maak keuzes. Houd daarbij zeker rekening met de stijl van de badkamer. Kies je liever voor een moderne badkamer, een natuurlijke of een landelijke? Houd ook rekening met de toekomst. Hoe is de situatie over 10 jaar? Een badkamer gaat namelijk makkelijk dubbel zo lang mee.

4. Zorg voor een veilige omgeving

De meeste ongelukken gebeuren in en om huis. Zorg dat je voldoende bewegingsvrijheid in je nieuwe badkamer hebt zodat je je niet zo snel kunt stoten. Zorg voor voldoende opbergruimte zodat je nergens over kunt vallen. Kranen met een temperatuurbegrenzer zorgen ervoor dat het water nooit te heet is wanneer een kind onder de douche staat. Daarnaast wordt er geen water verspild bij het inregelen van de temperatuur.

5. Zorg voor een goede temperatuur

Ook bij de verwarming is voldoende keuze. Een designradiator is erg gemakkelijk om de handdoeken mee op te bergen. Of ga je liever voor vloerverwarming?

6. Zorg voor goede ventilatie

Zorg ervoor dat schimmels geen kans krijgen in de vochtige ruimte. Om dit tegen te gaan is ventilatie erg belangrijk. Een klein kiepraampje is vaak niet voldoende of werkt juist tegengesteld. Investeer daarom in een badkamerventilator of een afzuigsysteem.

7. Houd een oogje in het zeil

Fijn, he, he, eindelijk hebben we onze droombadkamer gevonden maar dan? Het liefst vlucht je om niet in de herrie en het stof te zitten. Maar kijk zo nu en dan wel even om het hoekje. Is alles naar wens? Een aanpassing kan eventueel nu nog gemaakt worden. Later krijg je er misschien spijt van. Zorg er daarnaast voor dat de monteur je ten aller tijde kan bereiken wanneer hij vragen heeft.

Bonus: Denk je er wel even aan dat je zelf ook ergens kunt douchen gedurende de verbouwing ;-)

Een nieuwe badkamer is uiteindelijk ook een leuk feestje. Geniet er dan ook lekker van en zoek wat moois uit. Succes!Populaire Artikelen