Een industriële keuken: stoer én praktisch!

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 5 Augustus 2022
  • /
  • Views 20418

moderne-tafel

Hou je ook zo van een industriële woonsfeer? Misschien heb je deze inrichting allang in je woonkamer doorgevoerd. Maar nu de keuken nog? Industrie en een keuken matchen prachtig samen! En dat kan op veel manieren. Maak je van je keuken een verkleinde uitgave van een restaurantkeuken, dan ben je al aardig bezig. Maar het kan natuurlijk ook nog heel anders én gezelliger. Want een beetje huiselijke gezelligheid is wel zo leuk, toch?

Industriële look

Wat is een industriële sfeer?

Wanneer spreek je nu eigenlijk van een industriële sfeer? Wat je vaak terugvindt in dit soort inrichtingen zijn robuuste meubels, beton, hout, leer en staal. Door te kiezen voor witte, grijze, eventueel naturel stenen, muren heb je al een mooie basis. De vloer zou je prachtig van beton kunnen laten maken of je gaat voor hout. Het liefst hout wat zeker niet glanst. Alleen al dit in je achterhoofd houdend, kan je aan de slag gaan met de inrichting van je keuken.

Industriële meubels

Je keukenblok kan prima van hout zijn of verf het in glanzend grijs, bijvoorbeeld. Hoogglans keukens matchen vaak ook prima. Heb je meubels in je keuken? Ga dan voor groot en robuust. Een hoge tafel met krukken is o.a. leuk als afscheiding tussen woon- en keukengedeelte. Kies dan voor een industriële bartafel! Boven deze robuuste bartafel hang je een paar kleinere industriële lampen en je hebt alweer heel veel sfeer toegevoegd in de juiste setting. Een bartafel kopen hoeft niet meteen te betekenen dat je voor een rechthoekig model gaat. Bartafels zijn er in heel veel verschillende maten en vormen. Zo kan je ook in een kleine ruimte voor een dergelijke tafel gaan. Dan kies je bijvoorbeeld een kleiner, vierkant model! Met twee robuuste barkrukken erbij is het een heerlijk zitje voor in je keuken!

De lampen

Ook de lampen in de keuken kunnen een grote blikvanger worden die de industriële sfeer benadrukken. Ga voor mooie, stoere lampen die o.a. van aluminium gemaakt kunnen zijn. Ook hierin zijn de grijze/zilverkleurige lampen favoriet. Maar uiteraard kan je ook voor een witte, een zwarte of misschien wel een bruine lamp gaan.

Overige attributen

Stem ook de kleine spulletjes af op deze inrichting! Zo maak je er een mooi geheel van, wat niet rommelig overkomt. Het geeft niet alleen nettere uitstraling, maar straalt ook meer rust uit. Denk hierbij eens aan de fotolijstjes aan de muur, de voorraadbussen op de aanrecht of de bloempotten in de vensterbank.
Populaire Artikelen