Een gladde huid met de juiste verzorging

  • Lisa
  • /
  • Zondag 12 November 2023
  • /
  • Views 96786

vrouw met mooie huid

Haast iedereen heeft weleens last van acne. Het is een van de bekendste huidaandoeningen, te herkennen aan puistjes en mee-eters. Puistjes of mee-eters zijn harstikke frustrerend, en je wilt er zo snel mogelijk vanaf. Als je veel last hebt van acne, kun je je er zelfs behoorlijk onzeker van gaan voelen. Belangrijk dus om er zo snel mogelijk iets aan te doen, zodat je met de juiste huidzorg zo snel mogelijk weer een stralende en gladde huid hebt.

Hoe ontstaat acne?

Waardoor ontstaat het?

Acne wordt veroorzaakt door een te hoge talgproductie. Meestal ontstaat acne op het gezicht, de rug en de schouders – dat komt omdat dit delen van de huid zijn met veel talgkliertjes. Door een te hoge talgproductie verstoppen de talgklieren, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Ook door de ophoping van dode huidcellen aan de opening van talgkliertjes raken de poriën verstopt, en ontstaan pukkeltjes. Acne begint vaak in de pubertijd, maar ook op latere leeftijd komt het vaak voor, en het kan werkelijk iedereen overkomen. Er zijn een aantal dingen en invloeden die kunnen acne verergeren, bijvoorbeeld hormonale schommelingen, slechte voeding, stress en verkeerde voeding.

Huidkliniek voor een mooie huid

Middeltjes van de apotheek of de drogist kunnen soms goed werken, maar bij gebruik van verkeerde producten kan het ook gebeuren dat de juist acne verergerd. Dat komt doordat de producten die worden aanbevolen vaak uitdrogend zijn, en de talgkliertjes daardoor juist meer talg aan gaan maken om de droogte te compenseren. Precies het tegenovergestelde van wat we zouden willen! Om ervoor te zorgen dat jouw acne zo snel mogelijk verdwijnt, kun je er het best naar laten kijken door iemand die er verstand van heeft. Een huidspecialist pakt het probleem professioneel aan, waardoor je ook geen littekens over zult houden aan de acne. Bij Huidzorghouten.nl weten ze wel raad met een onreine huid. Bij deze huidkliniek in Houten kunnen ze je precies vertellen wat jouw huid het hardst nodig heeft, en wat er voor zal zorgen dat de acne zal verminderen en uiteindelijk helemaal zal verdwijnen. Bovendien kunnen ze je veel tips meegeven over wat je kunt doen om te voorkomen dat de acne terugkomt.
Populaire Artikelen