Een gezonde levensstijl met een lach

  • Lisa
  • /
  • Zondag 13 Augustus 2023
  • /
  • Views 95232

liggende vrouw

Natuurlijk is een gezonde levensstijl belangrijk, maar als we één ding hebben geleerd van de afgelopen jaar is dat daar zeker wel een lach bij mag zitten. Daarmee bedoelen we vooral dat je niet moet doorslaan met een gezonde levensstijl en je vooral ook moet geniten van het leven. Ben jij ook die healthy chick met een lach?

Een gezonde levensstijl met een lach

Diëten is zo niet van deze tijd

Onze moeders zijn er waarschijnlijk allemaal getuigen van geweest. Het tijdperk waarbij we allemaal aan de zakjes en pakjes zaten om maar zo min mogelijk calorieen binnen te krijgen. Daarmee ontneem je jezelfd ook ongelofelijk veel voedingsstoffen welke jij zo belangrijk zijn. In zo een zakje en reep zitten bijvoorbeeld geen vezels, welke bijvoorbeeld wel weer in veel fruit zit. Als jij die healthy chick met een lach wilt zijn, verander je het diëten naar een gezonde levensstijl. Op mama's dagje uit, schrijft Esther ook een artikel over diëten.

Zondige mag!

Ja je hoort het goed. Dit is dan wellicht ook de lach, want hier worden we stiekem allemaal nog steeds vrolijk van. Zelf hou ik een 80 - 20 verhouding aan. Dit betekend dat ik 80% van mij maaltijden gezond samenstel. De andere 20% doe ik lekker waar ik zin in hebt. Dit kan van een keer een patatje zijn tot met een zak snoep op de bank. Ja ook bij een gezonde levensstjil is er ruimte voor dit alles, want als je jezelf dit ontneemt is het niet vol te houden.

Sporten

Dit is misschien wel mijn belangrijkste punt. Kom van je luie reet af en ga sporten! Zelf ben ik een echte sportliefhebber, maar je hebt natuurlijk mensen die er niet aan moeten denken. Ga het liefst drie keer per week iets met sport doen. Het kan al heel simpel zijn, ga bijvoorbeeld eens een uur wandelen of fietsen. Je verbrand er niet alleen calorieen mee, maar gaat er ook beter van in je vel zitten. Mensen die sporten zitten beter in hun vel dus pak dat voordeel.

Lach & weg met die stress

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar het is echt zo! Vaak maak jij je druk over dingen waar je nauwelijk of geen grip op hebt. Los van je eetpatron kan stress ook echt leiden tot lichamelijk klachten zoals last van nek en schouders, darmen of trillende ogen. Ja stress is misschien wel de grootste boosdoener van alles en het is tijd om dit in te ruillen voor je lach.

ontharen
Healthy chick!

Gooi je weegschaal uit het raam

Last but nog least! Loop naar boven en gooi direct je weegschaal uit het raam! Ja je hoort het goed, want een weegschaal geeft alleen maar frustraties. Vervang je weegschaal door de spiegel. Kijk gewoon naar jezelf en werk aan de dingen waar je minder tevreden over bent. En ga je zelf daarbij niet vergelijken met Doutzen Kroes, want deze heeft een onwerkelijk goddelijk lichaam waar er maar één van is.


Populaire Artikelen