Een eyecatcher in het interieur; de open boekenkast

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 13 September 2023
  • /
  • Views 41519

boekenkast industrieel

Een open boekenkast zien we veel terugkomen in het interieur en is tegenwoordig echt een trend. Naast dat deze kast erg praktisch is, staat deze ook nog eens erg mooi in het interieur. Je kan er je mooiste accessoires in tentoonstellen en een aantal mooie boeken. Twijfel je nog of je een open boekenkast wil aanschaffen? Lees dan snel verder en kom erachter wat de voordelen van een open boekenkast zijn!

Handig in gebruik

Het handige aan een open kast is dat je hem overal in de woonkamer kwijt kan. Zo kan je de kast bijvoorbeeld tegen de muur zetten. Dit is vaak standaard en altijd een goede optie. Je kan de kast ook met de korte kant tegen de muur zetten. Zo heeft de kast twee kanten. Door de kast met de korte kant tegen de muur te zetten, doorbreek je een ruimte op een speelse manier. Wanneer je kiest voor een open kast zal jouw kamer nog steeds ruim lijken. Dit komt omdat je door een open kast heen kan kijken en dit zorgt voor een ruimtelijke sfeer. Een open kast kan ook gebruikt worden als roomdivider. Een roomdivider is tegenwoordig echt een trend. Je kan met een open kast gemakkelijk een ruimte in twee delen opsplitsen. Een open kast als roomdivider zal ook nog eens erg sfeervol staan in het interieur.

Open boekenkasten in verschillende stijlen

Open kasten heb je in veel verschillende stijlen. Zo kan je kiezen voor een open kast met een industriële look. Een industriële kast heeft vaak een stalen frame en stalen planken. Dit staat erg stoer in de woonkamer. Door zijn stoere uiterlijk en zwarte kleur is deze kast gemakkelijk te combineren met verschillende woonstijlen. Er zijn ook veel open boekenkasten met hout. Hout zorgt voor sfeer in het interieur en staat daarnaast ook nog eens erg stoer. Je kan kiezen voor een robuuste houtsoort maar ook voor een houtsoort die licht van kleur is. Een lichtere variant past mooi in een Scandinavisch interieur. Kan je wel een luxe touch gebruiken in jouw interieur? Ga dan voor een kast met marmeren planken.

Meubel trends

Planken of vakken?

Open boekenkast zijn er in veel verschillende vormen. Er zijn kasten met alleen planken, maar ook kasten met vakken. Houd je van een kast met een strak uiterlijk? Kies dan voor een kast met planken. Deze zal erg goed passen in jouw interieur en kan je leuk stijlen met een aantal mooie boeken. Houd je van een speels effect? Kies dan voor een kast met vakken. Deze vakken kunnen allemaal gelijk aan elkaar zijn, maar een kast met vakken op verschillende hoogtes zal ook erg leuk staan in het interieur.

Inrichten maar!

Heb je jouw perfect kast gevonden? Dan is het nu tijd om je kast in te richten. Allereerst is een open boekenkast helemaal geschikt om jouw mooiste boeken in tentoon te stellen. Je kan er ook voor kiezen om boeken met een mooie cover in de kast neer te zetten. Dit zal erg mooi en luxe staan in het interieur. Daarnaast staan boeken in het interieur erg intellectueel. In een open boekenkast hoeven niet per se alleen boeken te staan. Je kan ook kiezen voor een leuke combinatie van boeken en accessoires. Ga voor een mooi statement accessoire en een paar leuke kaarsen of planten. Planten zorgen voor leven in de kast en in het interieur. Servies doet het ook altijd erg goed in een open kast! Zorg ervoor dat je de kast niet te vol stopt, less is more! Wanneer je te veel items in de kast zet, zal dit erg rommelig ogen. Kies jouw mooiste items uit en jouw kast zal echt een eyecatcher zijn in het interieur! Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? Giga Meubel heeft een uitgebreid assortiment aan open boekenkasten.
Populaire Artikelen