Droge huid? Zo kom je er vanaf

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 5 December 2023
  • /
  • Views 5548

droge huid

Heb je last van schilfertjes of van jeuk aan je huid? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een droge huid. Misschien heb je al heel veel middeltjes geprobeerd en blijf je maar smeren, maar lost het probleem zich niet op. Het is dan verstandig om te weten wat wel effectieve methoden en behandelingen zijn om van je droge huid af te komen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om verzorgende producten te gebruiken, zoals van Clinique die geen allergenen bevatten. Of van Dermalogica die een brede productlijn heeft voor een gladde, gezonde en sterke huid. Ontdek hier nog meer handige tips om van je droge huid af te komen.

Zo kom je van je droge huid af!

1. Eet gezond en gevarieerd en drink voldoende water

Het is belangrijk om je huid niet alleen van buitenaf goed te verzorgen. De binnenkant van je lichaam levert namelijk ook een bijdrage aan een gezonde huid. Het is bij een droge huid bijvoorbeeld belangrijk om voldoende water te drinken en daarbij gezond en gevarieerd te eten. Er zijn een aantal voedingsproducten die vitaminen en onverzadigde vetzuren bevatten en goed zijn voor je huid. Bijvoorbeeld bonen en noten net als vette vis en eieren. Ook fruit en groenten waar veel vocht in zit, zijn goed om te eten als je een droge huid hebt. Bijvoorbeeld aardbeien, komkommer, wortel en paprika.

2. Vermijd belasting van je huid

Vind je het heerlijk om lang onder de douche te staan en het liefst met zo heet mogelijk water? Dat is heel ontspannend, maar wel een aanslag op je huid. Het is belangrijk om je droge huid niet te belasten. Daarom is het aan te raden om de watertemperatuur niet boven de 37 graden te laten uitkomen. Na het douchen is het beter om niet te hard met de handdoek over je huid te wrijven, maar dat met minder kracht te doen. Breng na het douchen een vette crème aan op je huid. Verder is het af te raden om met een droge huid te vaak onder de zonnebank te gaan. In huis is het belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden, want een goed binnenklimaat is goed voor je droge huid.

Een droge huid is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Het is belangrijk om van goede verzorgingsproducten gebruik te maken en de andere tips ter harte te nemen. Het is namelijk de combinatie van deze factoren die het herstelproces van je droge huid versnellen.Populaire Artikelen