Dit moet je weten over masturbatie

 • Lisa
 • /
 • Woensdag 29 September 2021
 • /
 • Views 54

masturbatie

Helaas is masturbatie voor de meeste mensen nog steeds een taboe

Maar laten we eerlijk zijn: hoe vaak heb je nagedacht over de verschillende aspecten en facetten van masturbatie? Bijna iedereen doet het. Sommigen praten er openlijk over, sommigen schamen zich. Maar, zeer weinigen geven zich echt over aan het spel van masturbatie in de mate dat ze zich overgeven aan seks met een partner. Waarbij masturbatie ook een onderdeel kan zijn van seksualiteit samen. Het is dus de hoogste tijd dat we ons wijden aan het onderwerp MASTURBATIE.

Je zult versteld staan hoeveel er te zeggen valt over het op één na mooiste ter wereld, welke positieve neveneffecten een geslaagde masturbatie kan hebben en hoeveel vragen en leuke weetjes en tips we over dit onderwerp voor je hebben samengesteld.

WAT BETEKENT MASTURBEREN?

Masturberen is het stimuleren van de eigen geslachtsorganen met de hand of een hulpmiddel Seksspeeltjes kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als hulpmiddel bij het masturberen - maar ook andere items, zoals de douchekop of het fietszadel Masturbatie maakt je creatief. Da’s ook logisch want anders verveel je je snel in je eentje. Masturbatie omvat niet alleen zelfbevrediging, maar ook, in de ruimste zin, handmatige bevrediging van de partner of door één partner.

SCHAAMTE:

Je kent vast wel uitspraken als: “Nee, dat doe ik niet. Daar heb ik mijn vriendje voor!'', toch? Vaak zit hier de schaamte achter dat je deze fysieke en mentale behoefte gewoon zelf vervult. Waarom de schaamte? Wat denken we dat mensen denken? Vooral veel vrouwen schamen zich ervoor, terwijl het voor mannen een heel normaal onderwerp is. STOP DAAR ALSJEBLIEFT mee! Niemand hoeft zich te schamen of te rechtvaardigen voor masturbatie. Integendeel: het andere geslacht vindt het idee hoe je het met jezelf doet vaak best sexy. De juiste maat speeltjes en het gevoel voor wanneer en waar je stimuleert is hierbij een voordeel. Vertel je man of vriend vol vreugde dat je gisteren drie keer achter elkaar met je nieuwe vibrator in de badkuip kwam: waarom niet? Hij zal zeker niet raar reageren, sterker nog ik denk dat hij het wel sexy vindt.

Of je het vertelt of liever voor jezelf houdt, is geheel jouw beslissing. Het enige dat u moet weten, is dat artsen masturbatie in de juiste mate natuurlijk en gezond vinden. Je geslachtsdelen, lichaam en welzijn vinden het geweldig maar daar later meer over.

meloen

IS MASTURBATIE GEZOND?

Iets goeds doen voor lichaam en geest is gezond, ja. Jezelf verwennen, je eigen lichaam en seksualiteit ontdekken bij jezelf is gezond ja. Zoals met alle dingen in het leven, geldt ook hier het volgende: iedereen die het zo overdrijft dat het dwangmatig wordt of wie zulke extreme middelen en manieren kiest dat het lichaam overweldigd wordt, moet professioneel advies inwinnen. Maar in tegenstelling tot de veronderstelling van eerdere decennia dat masturbatie ongezond was, zijn er tegenwoordig veel te veel mooie momenten en positieve effecten van masturberen. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat masturbatie

 • de bekkenspieren versterkt
 • endorfine vrijmaakt
 • naar verluidt zelfs baarmoederhalsinfecties bij vrouwen kan voorkomen
 • het helpt stress te verminderen
 • Helpt goed bij het in slaap te vallen
 • Zelfs met depressie kan masturbatie een ondersteunende behandeling zijn
 • Goed voor totale ontspanning (liggend in een warm bad)

5 TIPS VOOR MASTURBATIE

Verander van houding tijdens masturbatie.

Wat dacht je van een avontuur waarbij je iemand anders het speelgoed laat besturen? Dat kan bijvoorbeeld met een levensechte dildo of een Tarzan vibrator met of zonder stootfunctie.

U kunt op de website van Erotiek-Accessoires.nl hier meer te weten komen! Probeer is glijmiddelen. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, zul je versteld staan van het opwindende verschil dat het kan maken! Trakteer uzelf op regelmatige bekkenbodemtraining met bijvoorbeeld vagina balletjes. Dit zal ook de orgasmes tijdens masturbatie intensiveren. Raak jezelf uitgebreid aan, of kijk is in de spiegel om te zien hoe het er in werkelijkheid uitziet wat je aan het doen bent leer van je zelf en van je lichaam te houden. Uiteindelijk zal dit ook je relatie en seksleven verbeteren.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen