De vijf beste romans van dit moment

  • Lisa
  • /
  • Maandag 30 Oktober 2023
  • /
  • Views 59515

boek

Ben je op zoek naar de vijf beste romans van dit moment? Dan geef ik je graag boekentips. De zomervakantie is namelijk aangebroken en dat betekent dat je weer tijd hebt om te lezen. Het kiezen van een goed boek is altijd lastig. Daarom heb ik voor jou mijn vijf favo romans op een rijtje gezet!

1. Onder de Italiaanse zon – Santa Montefiore

Dit is absoluut een liefdesverhaal zoals ik die van Montefiore gewend ben. Ik vond het jammer dat ik het boek in één ruk heb uitgelezen. Gracie is een eenzame weduwe en boekt een kookcursus in Toscane. Haar carrièregerichte dochter en haar eenzame tienerdochter gaan ook mee op dit avontuur. De vrouwen zijn erg van elkaar vervreemd. In deze zonnige omgeving komen de drie vrouwen dichter bij elkaar. Een meeslepend verhaal dat je laat wegdromen!

De vijf beste romans van dit moment

2. Stuur me een berichtje – Jill Mansell

Jill Mansell blijft één van mijn favoriete schrijfster van chick literatuur. Ze is niet voor niets een bestsellerauteur. Ook dit is weer een sexy en romantisch feelgood verhaal. Essie moet helemaal opnieuw beginnen omdat ze een brief plaatst op het internet die niet voor alle ogen bestemd zijn. Haar hele leven staat daardoor op de kop. Ze verliest alles. Dit boek heeft ontzettend veel humor, net als wat ik gewend ben van de boeken van Jill Mansell.

3. Leven en laten leven – Hendrik Groen

Droom jij er wel eens van om alles achter je te laten en ergens anders opnieuw te beginnen? Dan is de nieuwe roman van Hendrik Groen echt iets voor jou! Arthur heeft zijn leven namelijk ook anders voorgesteld. Hij staat elke dag in de file en zit vast in een dagelijkse sleur. Op een dag ontslaat zijn werkgever hem onverwachts en krijgt hij een mooie vergoeding mee. Dit is de kans voor Arthur om het roer om te gooien in zijn leven. Het plot is soms wat vergezocht, maar het verhaal heeft de spot en humor zoals we van Hendrik Groen gewend zijn.

4. De zeven zussen 2 – Storm

Heb je het eerste deel uit de serie ‘de zeven zussen’ gelezen? Dan raad ik je zeker aan het om vervolg te lezen. De verhalen zijn enorm spannend, maar toch romantisch. Dit verhaal gaat het over Ally, de tweede in de rij van de zes zussen. Na het overlijden van haar vader vindt ze aanwijzingen die haar leiden naar het Noorwegen van de negentiende eeuw. Ze besluit om naar Noorwegen te gaan. Hier gaat ze op onderzoek naar het verleden van haar vader. Ik vind het heerlijk om te lezen over andere talen, landen en gebruiken, maar toch verpakt in een romantisch verhaal. Ik kan niet wachten op deel drie!

5. Stromboli – Saskia Noord

Ik ben een groot fan van de romantische thrillers van Saskia Noort. Ook dit boek heeft me weer enorm verrast! De hoofdpersonage Sara schrijft samen met haar man een wekelijkse column. Hierin vertellen ze in mooie verhalen over hun gezinsleven. Echter schijn bedrieg. Achter de schermen is er namelijk sprake van afgunst en geweld. Sara besluit om haar man te verlaten. Niemand wil daarna nog met haar te maken hebben. Ze boekt daarom een retraite op het eiland Stromboli. Het boek heeft realistisch uitgewerkte personages en bevat de nodige dosis humor. Een heerlijke roman!

Ik heb de nieuwe boeken op een rijtje gezet waaronder deze romans!Populaire Artikelen