De populairste planten van 2020

  • Lisa
  • /
  • Zondag 10 Juli 2022
  • /
  • Views 55853

plant-blad

Met ingang van 2020 is er natuurlijk een nieuwe rage gaande in de plantenwereld, en dan met name bij de kamerplanten. Want wie wil er nou niet een groene vriend in zijn of haar huis om de boel een beetje op te fleuren? Elk jaar zien wij weer nieuwe trends voorbij komen wat betreft kamerplanten, dat is dit jaar natuurlijk niet anders. Mensen kiezen wel onbetwist nog steeds voor groene kamerplanten ten opzichte van huis boompjes of bloeiende planten. Ben je benieuwd wat de trend van 2020 is? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Hippe kamerplanten

1# De Sanseveria (ook wel vrouwentong genoemd)

Dat de Sanseveria al jarenlang een populaire keuze is onder veel mensen was ons wel duidelijk, maar hij is dan toch verkozen tot de onbetwiste nummer 1 in 2020! Dit heeft natuurlijk veel factoren, de Sanseveria heeft natuurlijk zeer veel voordelen en is erg gewild onder de studenten. Waarom is de sanseveria zo gewild? Nou hier om dus!

  • Luchtzuiverend
  • Verwijdert giftige stoffen
  • Weinig onderhoud nodig

De Sanseveria was jarenlang de populairste plant van Vlaams België, hier word hij dan ook Vrouwentongen genoemd in de volksmond. Nu is hij ook Nederlands favoriete keuze! Waar plaatsen Nederlanders voornamelijk hun vrouwentong, het antwoord is in de slaapkamer. Waarom vraag je? Nou omdat er natuurlijk niks fijner is dat slapen in gezonde, zuivere lucht.

2# De Ctenanthe burle marxii

Familie van de ook mooie Calathea is de Ctenanthe burle marxii, ook wel visgraatgebedplant in de volksmond genoemd. Een planten soort afkomstig uit centraal en zuid Amerika, en nu een van de lievelingsplanten in onze interieurs. De naam visgraatgebedsplant komt voor uit de mooie tekeningen op de bladeren die men doen denken aan een, je raad het al. Visgraad!

Het leukste aan de Ctenanthe is dat hij zijn bladeren in de avond optrekt! Ja je hoort het goed, een zeer levendige plant. Schrik dan ook niet als je geritsel hoort in de avond, dit is gewoon de Ctenanthe die jou graag zijn andere kleuren laat zien! Overdag zul je een mooi gestreept blad zien, en in de avond komt de onderkant van het blad tevoorschijn omdat hij zijn blad optrekt. Een mooi donker paars blad dat meteen wat sfeer in huis geeft.


plant

#3 De Anthurium jungle king

Een leuke plant om te zien, fris, groen en mooi! Kortom jouw nieuwe groene vriend. De Anthurium Jungle King is helaas niet de makkelijkste, hij heeft namelijk een hoge luchtvochtigheid nodig. Maar voor deze eis geeft hij jou wel een prachtig groen blad terug die jouw interieur een goeie boost kan geven. Zo geef je jouw huis al snel een ‘’Jungle tintje’’. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet stiekem in een kleine jungle wonen?

De Anthurium heeft het liefste een lichte standplaats, dus zet hem niet in de volle zon voor het raam, dat vind hij niet zo leuk. En vergeet niet dat de ‘’jungle king’’ graag met zijn voetjes in vochtige grond staatPopulaire Artikelen