De mooiste design lampen voor je woning

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 10 Augustus 2022
  • /
  • Views 3079

lamp

Ben jij op zoek naar unieke verlichting voor je woning? Met design lampen ga je voor grote en bijzondere lampen die een echte eyecatcher zijn in iedere kamer. Zo voeg je niet alleen verlichting maar ook een extra detail toe aan je interieur. In deze blog zetten wij de mooiste en handigste design lampen voor je op een rij én leggen we uit hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Calex lampen

De bekendste marktspeler in de wereld van de design lampen is Calex. Calex lampen kenmerken zich door hun grote vormen, prachtige kleuren en interessante designs. Naast normale peertjes, kaarslampen en kogellampen vind je in het assortiment van Calex lampen met een roze, groene, sneeuwwitte of blauwe kleur en met de meest bijzondere XXL vormen. Je kan onder andere kiezen voor een lamp met de vorm van een waterdruppel, een koepel of een dennenappel. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, of Calex heeft er een lamp van op de markt gebracht. De lampen hebben meestal een E27-fitting en passen dus in een hoop armaturen.

Calex smart lampen

Nóg handiger zijn de Calex smart lampen. Deze zijn te besturen met een app op je telefoon of tablet, waarin je ze onder andere kunt aanzetten, uitzetten, dimmen en personaliseren. Door bijvoorbeeld schema’s in te stellen kun je er bovendien voor zorgen dat de lampen elke dag rond hetzelfde tijdstip gaan branden. Zorg zo bijvoorbeeld dat je met licht verwelkomd wordt als je van werk thuiskomt in de avond of als je ’s ochtends uit bed stapt. Calex smart lampen, die ook beschikbaar zijn in verschillende designs en kleuren, maken je leven gemakkelijker én leuker.

Sylvania lampen

Ook het merk Sylvania heeft diverse design lampen op de markt gebracht. Deze lampen hebben een prachtige gouden of titanium kleur en zijn extra groot. Perfect voor als je een lamp zoekt die de aandacht trekt in je interieur. Bijna al deze lampen hebben verder zichtbare gloeidraden en zien er zeer sfeervol uit. Bovendien zijn deze lampen meestal dimbaar, waardoor je ze helemaal kunt aanpassen aan de sfeer van het moment. Maak ze feller op het moment dat je meer verlichting nodig hebt en minder fel als er meer sfeer gewenst is.

Design lampen: hoe gebruik je ze?

Zowel van Calex als Sylvania zijn er snoerpendels beschikbaar waaraan al deze bijzondere lampen opgehangen kunnen worden. Zo kun je deze bijvoorbeeld boven je eettafel ophangen. Bevestig de lampen op verschillende hoogtes aan het plafond en er ontstaat een prachtig effect. Ook in open armaturen passen design lampen erg goed. Er zijn bijvoorbeeld lampvoeten beschikbaar waarin je de lampen kunt plaatsen. Zo kun je er eentje neerzetten op je eettafel, dressoir of bijzettafel en kun je direct het aanzicht van een kamer veranderen.

Met design lampen voeg je écht iets toe aan je interieur. Niet alleen extra licht, maar ook een prachtig en uniek detail. Dé perfecte keuze voor als je op zoek bent naar nieuwe en bijzondere lampen.


Populaire Artikelen