De leukste tips voor een hippe slaapkamer

  • Lisa
  • /
  • Zondag 30 Juli 2023
  • /
  • Views 92755

slaapkamer

Nu de dagen weer korter worden en de temperaturen dalen, vinden veel mensen het fijn om in het weekend langer in bed te liggen. Lekker comfortabel onder de warme dekens is het immers prima toeven! Maar als je langer in je slaapkamer verblijft, is natuurlijk wel zo leuk als de ruimte er hip en gezellig uitziet. In dit artikel gaan we je daarom een aantal leuke tips geven voor hoe jij je slaapkamer kunt omtoveren tot een hippe plek waar je maar al te graag je tijd in wilt doorbrengen.

Tips om je slaapkamer helemaal hip te maken!

Begin met het bed

Het bed is in de meeste slaapkamers het grootste meubelstuk, waardoor het ook gelijk de meeste ruimte inneemt. Voor een hippe uitstraling is het dus belangrijk dat het bed in het totaalplaatje van de slaapkamer past. Om een hippe uitstraling te bereiken, is een boxspring uitermate geschikt. Een boxspring oogt namelijk modern en ligt zeer comfortabel. Bovendien kun je de meeste boxsprings geheel naar eigen smaak samenstellen. Zo kun je onder andere de stoffering bepalen en zelfs voor wat betreft de bedpootjes heb je een ruim assortiment tot je beschikking. Merken zoals Auping spannen hierbij de kroon. Met vele stijlmogelijkheden kun je de boxspring vrijwel altijd passend bij de rest van je slaapkamerinterieur samenstellen. Ga maar eens langs bij een Auping dealer, je zult je verbazen over de vele mogelijkheden. Als je een wat kleinere slaapkamer hebt, kun je beter niet voor een boxspring kiezen, maar voor een traditioneel bed (een bed met een bedbodem en matras). Traditionele bedden hebben tegenwoordig ook de uitvoeringen waarbij de bedombouw een hippe uitstraling heeft. Ga maar eens langs bij een winkel die zich in bedden gespecialiseerd heeft, je zult zien dat er voor ieder soort interieur wel een passende oplossing is.


Let op het matras

Los van het feit dat je bed moet passen bij het interieur van je slaapkamer, is het natuurlijk het belangrijkste dat het bed lekker slaapt. Daarbij is het matras het belangrijkste onderdeel. Omdat de keuze voor een matras onder andere afhangt van je slaaphouding, zijn er diverse soorten matrassen verkrijgbaar. Zie deze pagina voor meer informatie: https://www.engering.nl/matrassen-den-haag.

Ga voor behang met een drukke print

Op dit moment is het hartstikke hip om je slaapkamer met een drukke print te behangen. Dat kunnen bijvoorbeeld bloemen zijn of andere kunstzinnige print. Om ervoor te zorgen dat je kamer niet een te drukke uitstraling krijgt, is het aan te raden om slechts een muur met een print te behangen.

Zet je bed op een vloerkleed

Vloerkleden zijn een tijdje uit de mode geweest, maar met de opkomst van het landelijk interieur, zijn ze weer helemaal terug. Zeker een groot vloerkleed waar je het bed op kunt zetten en dat aan weerszijden van het bed doorloopt, vormt een echte aanwinst voor het slaapkamerinterieur.

Ga voor behang met een drukke print

Op dit moment is het hartstikke hip om je slaapkamer met een drukke print te behangen. Dat kunnen bijvoorbeeld bloemen zijn of andere kunstzinnige print. Om ervoor te zorgen dat je kamer niet een te drukke uitstraling krijgt, is het aan te raden om slechts een muur met een print te behangen.

verlichting
Verlichting

Zorg voor dimbare verlichting

Veel mensen willen ‘s avonds romantische verlichting in de slaapkamer en ‘s morgens juist wat fellere verlichting, zodat je goed kunt zien of de outfit die je hebt uitgekozen bij elkaar past. Daarom is dimbare verlichting een prima oplossing. Een dinbare lamp is doorgaans wel een stuk duurder dan een lamp die je niet kunt dimmen, maar je zult zien dat zodra je hebt ervaren hoe prettig het is als je de verlichting kunt dimmen je het geld er maar al te graag voor over hebt.

Ga voor een kledingkast met ingebouwde spiegel

Omdat de slaapkamer vaak weinig loopruimte heeft doordat het bed veel ruimte in beslag neemt, is het aan te raden om te kiezen voor een kledingkast waarin de spiegels in de deuren zijn verwerkt. Op die manier bespaar je ruimte doordat je geen losse spiegel meer nodig hebt. Bovendien geeft een spiegel je kledingkast door de bespiegeling het gevoel dat je slaapkamer groter is dan dat daadwerkelijk het geval is.

Stuur jouw tip op!

Tot zover onze tips voor het creëren van een hippe slaapkamer. Heb je nu zelf nog een andere goede tips die je met onze lezers wilt delen? Stuur ons dan even een mailtje en wie weet plaatsen we jouw tip bij dit artikel!Populaire Artikelen