De leukste raamdecoratie en zonwering voor in je woning

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 26 Augustus 2022
  • /
  • Views 3447

raamdecoratie

Raamdecoratie is wel het lastigste wat je kan kopen. Het moet tijdloos zijn omdat je het niet vaak vervangt. Want waar ben je nou precies naar op zoek? Zoek je nu meer privacy of gaat het erom hoe efficiënt de raambekleding is? Ook het uitzoeken van een zonwering is lastig. We houden van de zon maar soms is de zon net even iets te aanwezig. Welke oplossing wil je daarvoor. Hier staat alles voor je op een rijtje.

Raamdecoratie

Raamdecoratie is één van de lastigste dingen om uit te zoeken. Er zijn zo veel verschillende soorten, stoffen en materialen. Dat het voor je gevoel een oneindige zoektocht is. Hieronder is een klein overzicht met de soorten.

  • Rolgordijn, dit gordijn is een strak en tijdloze keuze. Een rolgordijn werkt verduisterend maar verduisterd nooit de hele kamer omdat er altijd kieren aan de zijkant zitten. Bij rolgordijnen zijn er keuze uit verschillende kleuren en materialen.
  • Een duo rolgordijn is een dubbele gordijn dat bestaat uit strepen. De ene streep is verduisterend en de ander is transparant. Op deze manier kan je spelen met het lichtval en bepaal je zelf de hoeveelheid doorzicht en privacy.
  • Jaloezieën zijn er in verschillende maten en materialen. Ook de lamel breedtes kan je zelf bepalen. Bij Jaloezieën te nemen kan je zelf bepalen hoeveel lichtval je hebt in een kamer.
  • Vouwgordijnen hebben een klassieke uitstralingen. Door effen stoffen te nemen kan het ook een hele stoere uitstralingen geven in een modern interieur.
  • Duette Shades (worden ook duo plissé genoemd) zijn hele makkelijke gordijnen als het gaan om het kiezen van de privacy. Je kan het gordijn halverwege het raam doen zodat mensen niet naar binnen kunnen kijken. Zo heb je wel daglicht in de kamer en wel veel privacy.

Zonnescherm

De meest gekozen manier om de zon tegen te gaan is het zonnescherm. Zelfs in zonneschermen heb je oneindig veel opties. Zo kan je het precies laten maken hoe jij wil. Hoe gesloten wil jij de cassette? En in welke kleur wil je die? Ook kan je kiezen of het elektrisch moet zijn of dat je het zonnescherm handmatig moet uitdraaien. En heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor een bepaald materiaal.

Dit is maar een klein deel van alle vragen die je kan beantwoorden. Bij het zoeken naar een zonnescherm is het aan te raden om te kijken of het standaard model ook bij uw wensen past. Een zonnescherm op maat laten maken kost een hoop geld. Dit bedrag kan op lopen tot €3000. Als dit niet nodig is kan u beter geld besparen door een standaard model te nemen. Standaard modellen zijn net zo goed als de andere modellen.


Populaire Artikelen