De leukste carnavalskleding voor jouw themaverjaardag

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 4 November 2023
  • /
  • Views 11003

feest

Het is voor velen zowel de leukste als de meest stressvolle dag van het jaar: je verjaardag. Op jouw dag voel je je vaak net wat specialer, en het is natuurlijk de perfecte reden voor een feestje! Toch zorgt dat laatste punt vaak ook voor de nodige zenuwen, want we willen natuurlijk wel dat alles vlekkeloos verloopt en dat iedereen het goed naar zijn zin heeft. Geen zin in weer zo’n standaard verjaardagsfeest? Geef dan eens een themafeest. Dat carnavalskleding alleen in februari uit de kast getrokken kan worden is namelijk onzin. Wij zetten de leukste thema’s op een rijtje ter inspiratie, zodat jouw verjaardagsfeest dit jaar écht onvergetelijk wordt!

De perfecte reden voor een feestje!

1. Back to the seventies: hey, hippie!

De jaren ‘70 blijven een ongekend populaire inspiratiebron voor themafeesten als carnaval en Halloween, maar ook op grote festivals als Coachella en Burning Man is de hippie-look geliefd. Niet zo gek, want met dit thema kun je eindeloos variëren. Pak het stijlvol aan met een zwierige, vloerlange jurk in typische jaren zeventig tinten als bruin of oranje, of ga voor carnavalskleding met psychedelische prints. Vergeet ook het hippie-haarbandje én de plateauzolen niet!2. Terug naar de Oudheid

Nog zo’n klassiek thema dat populair blijft voor verkleedfeesten: de Oudheid. Het tijdperk van de Grieken en Romeinen heeft iets mythisch dankzij alle heldhaftige verhalen over oorlogen, grootse romances en wonderlijke gebeurtenissen. Met dit thema zal je dan ook een onvergetelijk verkleedfeest neerzetten! Hul je samen met je vriendinnen in carnavalspakjes in de stijl van Griekse godinnen zoals witte plooi jurkjes en gladiator sandalen. Iets stoerder? Dan is een kostuum van Medusa of een stoere gladiator natuurlijk ook een idee.


3. The roaring twenties

Een ander cool thema waarmee jouw verjaardag ongetwijfeld een groot succes wordt, zijn de jaren twintig. Niet voor niets wordt in het Engels naar dit decennium verwezen als ‘roaring’. Glitter en glamour, swingend en chique - dat is wat we voor ons zien wanneer we denken aan dit thema. Ga op zoek naar carnavalskleding in de Charleston stijl: elegante jurkjes met glimmende details en franjes, afgemaakt met lange handschoenen en elegante hakken. Vergeet ook niet om je haren in de krul te zetten, en je bent klaar voor een feestje waar The Great Gatsby jaloers op zou zijn.


4. Sporty spice

Sport heeft de afgelopen tijden steeds meer een stempel gedrukt op de modewereld. Steeds vaker worden hakken ingeruild voor sneakers, en broeken die doen denken aan sweatpants kunnen inmiddels ook echt wel buitenshuis worden gedragen. Een sportieve dresscode is dan ook een hartstikke leuk idee voor jouw feest! Ook voor dit thema geldt dat jij en je gasten veel vrijheid hebben wat betreft jullie outfit. Maak je verschijning in carnavalskleding waarin je niet van een topatleet te onderscheiden bent. Kies bijvoorbeeld voor een carnavalspakje van een voetballer, bokser of cheerleader.

5. Kleur bekennen

Ook een leuk idee is om jouw verjaardagsfeest te linken aan een bepaalde kleur. Pas de decoratie hierop aan en vraag je vrienden om zich volledig in deze kleur te kleden. Van shiny goud of kraakwit tot gifgroen: alles is mogelijk. Carnavalskleding is vaak beschikbaar in alle kleuren van de regenboog, dus het zal niet moeilijk zijn om het kostuum van je dromen te scoren.Populaire Artikelen