De ideale groep om te ontsnappen uit een escape room

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 7 November 2023
  • /
  • Views 102029

escaperoom

Of je het nou als bedrijfsuitje in Rotterdam doet, als dagje uit of voor een feestje, iedereen wilt ontsnappen uit een escape room. Maar wat is nou het ideale team om te ontsnappen uit een escape room in Rotterdam? In dit blog wordt geprobeerd het ideale team samen te stellen op basis van persoonlijkheden. In de meeste escape rooms kan je met 2 tot 6 personen spelen, maar meestal worden escape rooms door 4 personen gedaan. Daarom wordt er voor het gemak van uitgegaan van 4 personen.

De slimmerik

Om een escape room te halen moet je veel codes ontcijferen of puzzels oplossen. Uiteraard heb je iemand in je groepje nodig die weet hoe die dit kan doen en die het voortouw neemt in het oplossen van de puzzels. Maar let op, zorg niet dat je alles op hem afschuift. Geef hem de belangrijkste of moeilijkste puzzels, terwijl de rest van het groepje bezig is met andere dingen op te lossen. Zelfs de slimmerik van het groepje kan het namelijk niet binnen de tijd in zijn eentje doen.

De positiviteitsgoeroe

Hoe soepel het ook loopt tijdens de ontsnapping, je zal altijd tegen problemen aanlopen in een escape room. Belangrijk is dan om niet op te geven, maar om door te gaan. In plaats van dat je nog maar een kwartier hebt om het op te lossen, heb je nog een kwartier om het op te lossen. Dankzij hem zie jet glas niet half leeg, maar half vol. Dankzij heb je ongeacht hoe onmogelijk het lijkt, de motivatie om door te strijden. Met hem erbij zorg je in ieder geval dat je alles hebt gegeven en dat je niet met een slecht gevoel weggaat als je het niet gehaald hebt. Want zijn motto is immers: altijd blijven lachen.

De sfeermaker

De sfeermaker is misschien niet de allerbelangrijkste om de escape room te halen, maar wel om een leuke dag te hebben en om gemotiveerd door te kunnen gaan. Dankzij hem zal heel het team zich ontspannen voelen en zullen ze minder aan de tijd die dringt denken, omdat ze het leuk hebben. Ondanks dat de sfeermaker je een top dag zal bezorgen, zorgt hij ook voor nadelen binnen het groepje. Zo zullen de meeste veel door hem afgeleid worden en is hij vaak de slechtste van allemaal in het oplossen van de puzzels. Zorg dus wel dat je goed op hem let.

De competitieve

Uiteraard kan de competitieve speler niet in dit lijstje ontbreken. Hij wilt alles winnen en alles halen, dus in de escape room is hij uiteraard erop gebrand om de snelste tijd neer te zetten. Hij zal overal druk achter zetten, alles moet sneller en alles moet beter. Daarom heb je de sfeermaker om het goede gevoel in het groepje te blijven houden terwijl de competitieve ervoor zorgt dat iedereen zijn uiterste zal geven. De ultieme combinatie!

Hopelijk red je dankzij dit blog je escape room binnen de tijd en heb je ook nog een erg leuke middag.


Populaire Artikelen