De iconische Clarks desert boot

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 16 Augustus 2023
  • /
  • Views 2338

schoenen

Wie kent het Engelse bedrijf Clarks niet? De iconische Desert Boot bestaat namelijk al meer dan 50 jaar. De schoen is in deze tijd onveranderd gebleven. Het is een duidelijk en tijdloos model van zeer hoge kwaliteit. De schoenen zijn voor dames en heren. En je hebt ze in verschillende kleuren, wat erg leuk is!

De originele Desert Boot werd ontworpen in 1949 door Nathan Clark. De simpele lijnen en het comfort vielen meteen bij veel mensen in de smaak. Je kunt ze dragen als nette schoen maar ook gewoon als vrije tijds schoen onder een spijkerbroek. Die combinatie is iets wat mensen vaak willen.

Wat zijn Desert Boots??

De schoen is afgeleid van het originele Chukka boot model. De naam Chukka komt van de polosport. Die had een speeltijd van zes periodes/chukka’s per wedstrijd. Polo werd veel gespeeld in het Brits koloniale India, waar het Hindi woord chukkar, cirkel of draai, van geleend werd. Vandaar dus de naam Chukka boot.

Het was een enkel hoog model met veters en een dunne leren zool. Het bestond uit erg soepel kalfssuède met twee of drie gaten losse vetersluiting en het had een ronde neusvorm. Ze werden niet tijdens de polosport gedragen, maar de polospelers werden ermee gespot rond het poloterrein. Daardoor is de Clarks desert boot waarschijnlijk populair geworden.

De basis van de Desert Boot is dus deels afgeleid van het originele Chukka boot model. De ronde neus, korte, losse vetersluiting en het soepele suède zijn herkenbaar overgenomen. Tijdens de 2e wereldoorlog werden de schoenen gedragen door Britse soldaten tijdens de Desert War. De interesse van het Britse leger komt vast door de goede kwaliteit en duurzaamheid van de schoenen.

De jonge Britse Soldaat Nathan Clark zag dat de Engelse leger officieren in hun vrije tijd op Chukka’s liepen. Deze voorlopers op de Desert Boot hadden een suède bovenkant en een crêpezool. Het was een comfortabele zool en geschikt voor het belopen van iedere ondergrond, wat natuurlijk erg noodzakelijk is voor een goede kwalitatieve schoen.

Nathan’s creatieve ideeën werden hierdoor aangewakkerd en dit idee deelde hij met zijn broer op het Hoofdkant voor van Clark, helaas kreeg hij geen positieve feedback. Hij ging er na de oorlog zelf mee aan de slag en in 1949 was het project klaar. Helaas was er nog steeds geen enthousaisme. Nog geen jaar later debuteerde hij met zijn Desert Boot op de Chicago Shoe Fair. De Amerikanen waren wel super enthousiast over de schoen gelukkig.

Goed te combineren

De schoenen zijn niet duur en te combineren met zowel een casual als een dressed outfit. Dat is wat ik zelf ook zo leuk vind aan de schoen. Ze passen echt overal bij. Bovendien worden de schoenen op een duurzame manier gemaakt, daar ben ik zelf ook echt een voorstander van. De schoenen lopen ook echt heerlijk en zijn lekker warm aan de voet. Echt een aanrader dus!
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen