De beste make-up tips voor lenzendragers

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 22 December 2023
  • /
  • Views 4324

make-up

Lenzendragers weten dat je voorzichtig moet zijn met make-up rondom je ogen. Beginnende, maar ook ervaren dragers van lenzen, kunnen het soms lastig vinden om make- up op te doen. Even niet opletten en je mascara of oogschaduw zit in je oog en met lenzen in, kan het je beeld vervagen of je lenzen beschadigen en in het ergste geval je ogen kunnen ontsteken. Met deze beautytips voor lenzendragers kun je dit voorkomen en heb je nooit last van (huid)irritaties.

Make-up tips voor mensen met lenzen!

Laat je ogen even wakker worden

Niet alleen je geest, maar ook je lichaam moet even op gang komen als de wekker gaat. Gun je ogen even de tijd om fris wakker te worden met een goede reiniging van het gezicht. Goede hydratie, zuurstof en eventueel een oogcrème laten jouw ogen weer stralen. Was je handen zorgvuldig en droog ze goed af.

Lenzen eerst!

Een heel logische stap zou je denken, maar toch wordt het nog wel eens vergeten en wordt eerst de make-up opgedaan. Vooral als je haast hebt of nog niet zo lang lenzen draagt. Er zitten altijd wel make-up sporen op handen en met het inbrengen van lenzen kunnen er resten in je oog en onder je lens komen. Inbrengen van lenzen kan ook voor tranende ogen zorgen. Zonde van je make-up die er dan al op zit! Het zelfde geldt voor make-up verwijderen. Doe altijd eerst je lenzen uit en zet ze veilig in het vloeistofdoosje, alvorens je de make-up afhaalt. De kans is groot dat door wrijving van make-up remover, je lens eruit valt of onder je ooglid schuift en onder de make-up resten zit.

Gebruik make-up die ideaal zijn voor lenzendragers

Je hoeft niet bang te zijn om je vloeibare make-up uit te bannen. Make-up op waterbasis, loopt niet uit en is zeer geschikt voor lenzenbezitters. Vermijd cosmetica op oliebasis en alle poedervormen. Deze kunnen vlekken en op de lens komen, wat voor grote irritatie zorgt. Crème producten zoals oogschaduw en primers zijn perfecte vervangers voor alle poeders en oliebasisproducten.

Laat je waterlijn met rust

Oogpotlood of eyeliner zijn voor lenzen ongevaarlijk, mits ze niet op je waterlijn worden aangebracht. Je oogbol zit het dichts op je lijn en de make-up gaat in je ogen en op de lens zitten. Wil je toch voor de sexy smokey-eye effect gaan, breng het lijntje dan op de buitenste rand van je oog. Je ogen worden groter en behoudt hetzelfde effect.

Wimperextensions en lenzen

Met valse wimpers kun je absoluut lenzen dragen! Met hypoallergeen lijm die aangebracht zijn door liefst een deskundige op dat gebied, kun je lang van je extensions en je lenzen genieten. De professional is deskundig op het gebied van gevoelige ogen en weet uit ervaring welke producten lenzendragers kunnen gebruiken. Zorg dat je lenzen uit zijn, voordat je wimpers laat zetten.

Vervang regelmatig je make-up

Cosmeticaproducten hebben een houdbaarheidsdatum. Make-up die over de datum is zit boordevol bacteriën. De kans op infecties wordt groter als je deze blijft gebruiken. Koop daarom regelmatig nieuwe producten. Ook als je make-up nog niet leeg is, vervang ze toch tijdig. Gebruik borsteltjes en mascara van goede kwaliteit, ook al is het wat duurder. Goedkope borsteltjes laten makkelijker haartjes los en goedkope mascara zorgt voor klonten.

Wees lief voor je ogen

Je ogen hebben iedere dag veel werk te doen. Verwen ze dan ook goed met een extra verzorging. Na een lange dag hebben je ogen rust nodig. Doe je lenzen uit en verwijder alle make-up met een zachte remover. Geef je ogen af en toe een lekker oogbadje door ze te spoelen met gedestilleerd water of ooglotions. Leg komkommerschijfjes op je vermoeide ogen en laat ze even rusten. Maak eventueel een oogmaskertje van honing en amandelolie en smeer het gebied om je ogen eromheen.
Populaire Artikelen