De 6 naaimachine merken voor bij jou thuis

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 1 September 2022
  • /
  • Views 833

Thuis kleding naaien met een naaimachine is helemaal terug van weggeweest. Je bent namelijk in de mogelijkheid de mooiste creaties zelf te maken. Het maakt in principe niet uit of je nu een beginner bent of een professional, voor iedereen is er een geschikte naaimachine te vinden. Omdat er zoveel verschillende merken op de markt zijn, vinden mensen het vaak lastig kiezen. Daarom hebben wij de naaimachine merken voor jou op een rijtje gezet!

De vooruitstrevende Pfaff naaimachine

Een van de bekendste merken onder de naaimachines is Pfaff. Dit merk heeft een rijke historie wat betreft de productie van zowel naaimachines als lock- en borduurmachines. Pfaff is voortdurend bezig met het innoveren van haar producten, door de trends voortdurend in de gaten te houden. Hierdoor zijn ze in staat om naaimachines te produceren voor zowel vrijetijdsgebruik als vakmanschap.

Daarbij zijn de machines van Pfaff voorzien van de unieke IDT-systeem. IDT betekent ingebouwd dubbel transport. Stoffen blijven zo keurig op hun plaats omdat de stoffen aan zowel de onder- als bovenzijde getransporteerd worden. Dit zorgt voor een hoge nauwkeurigheid tijdens het naaien. Dit is natuurlijk heel handig wanneer je met gladde stoffen aan het werk bent, ze glijden zo nooit weg en kun je heel precies werken.

Bernina: innovatief en geavanceerd

Bernina is een van de meest populairste naaimachine merken. Dit Zwitserse merk is opgericht in 1893 en is tegenwoordig een van de meest toonaangevende fabrikanten van naaimachines wereldwijd. Dit merk staat bekend om hoogwaardige kwaliteit machines met innovatieve functies. Door het innovatieve streven is het merk in staat een hoge positie te behouden in de markt.

De naaimachine van Bernina zijn dan ook voorzien van een tal aan innovatieve functies die het naaien nog makkelijker maken. Hierdoor zijn er in de lijn van Bernina modellen die geschikt zijn voor zowel beginners als professionele naaiers.

Japans groots: Brother naaimachine

Het merk Brother kent zijn oorsprong in Japan, waar het merk ruim 100 jaar geleden is opgericht. Brother produceerde de eerste computergestuurde naaimachine, die in 1976 op de markt kwam. De computergestuurde naaimachines zijn geschikt voor alle vaardigheidsniveaus, wat het dus erg toegankelijke modellen maakt.

De naaimachines van Brother beschikken over diverse innovatieve technieken die het naaien een stuk makkelijker maken. Zo hebben de machines bijvoorbeeld een snel verwisselbare spoel en een geavanceerd draad inrijgsysteem.

De meest populaire series van Brother zijn de A-serie en de F-serie. Machines uit deze lijnenzijn heel krachtig maar tegelijkertijd eenvoudig in gebruik. Zo kun je in een handomdraai jouw eigen kledingstukken produceren. Wat ga jij maken?

De krachtige Janome naaimachines

Om even in Japanse sferen te blijven: het merk Janome. Ook Janome heeft een Japanse oorsprong en heeft een bijzondere betekenis die is bedacht door de oprichter. Janome betekent namelijk ‘oog van de slang’, wat slaat op de toen nieuwe vorm van de naaimachinespoeltjes. De naaimachines van Janome worden wereldwijd gebruikt en zijn voorzien van handige technieken, zodat naaien een fluitje van een cent is.

Zo hebben deze modellen een verwisselbaar stoftransport aan zowel de onder- als bovenzijde. Dunne of gladde stoffen kunnen zo minder snel wegglijden, maar ook dikke stoffen glijden eenvoudig over de machine. Dus welke stof jij ook wilt gebruiken, met de machines van Janome maak je prachtige creaties.

Naai als een professional met de machines van Juki

Juki is een van de populairste merken onder de industriële naaimachines. De industriële modellen van Juki worden veel gebruikt voor de productie van kledingstukken van bekende merken. Ook produceert Juki montageapparatuur voor de stoffering van de auto-industrie. Naast industriële machines produceren ze ook krachtige machines voor thuis.

Met hun motto “Mind & Technology” streven ze naar machines voor hobbyisten die de perfectie van de industriële modellen nabootsen. Daarom zijn de machines voorzien van simpele bedieningsmogelijkheden, die hoogwaardige resultaten geeft. Zo kun jij thuis profiteren van professionele kwaliteit.

Bernette voor de beginner

Dan als laatste het kleine zusje van Bernina: Bernette. Ben jij nog maar net begonnen met naaien? Dan is dit merk echt wat voor jou. Bernette is onderdeel van Bernina Textile Group. De naaimachines zitten in een lagere prijsklasse, wat ideaal is wanneer je nog niet precies weet wat voor machine je nodig hebt.

Bovendien heeft Bernette machines met innovatieve functies, die er voor zorgen dat je zonder moeite jouw creatieve expressie de vrije loop kan laten gaan. Of je nu alleen een broek wilt inkorten of een kledingstuk verfraaien, met een Bernette naaimachine kan dit allemaal!

Een naaimachine kopen

Zoals je leest zijn er veel verschillende naaimachine merken waaruit je kan kiezen. Voor de beginner zijn er machines met eenvoudige bedieningsmogelijkheden, die het naaien een stuk makkelijker maken. Er zijn diverse instapmodellen tegen een gunstige prijs, maar ook kun je naaimachines tweedehands verkrijgen.

Ook voor meer gevorderden zijn er veel innovatieve en gespecialiseerde modellen te verkrijgen. Zo kun jij jouw hobby thuis zonder moeite voortzetten en jouw creativiteit helemaal de vrije loop laten.

Kom je er niet helemaal uit, dan is het handig om advies te vragen bij een professionele naaimachine winkel of een naaimachine specialist. Zij kunnen jou helpen met het vinden van het perfecte model! Wil je eerst even rondneuzen? Kijk dan eens tussen het assortiment van een speciaalzaak en wie weet zie jij de perfect naaimachine bij: zijlstranaaimachines.nl.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen