Daarom kun je tegenwoordig je tanden het beste thuis bleken

  • Lisa
  • /
  • Zondag 26 November 2023
  • /
  • Views 5459

witte tanden glimlach

Je gebit is je visitekaartje. Het is nog altijd zo dat andere mensen jou, bewust of onbewust, keuren op basis van je gebit. Want de staat van onderhoud van het gebit zegt vaak iets over je persoonlijkheid. Mensen met stralende witte tanden hebben vaak een streepje voor. Maar zo’n stralend gebit heb voor een belangrijk deel zelf in de hand. Verkleurde tanden kun je immers bleken. Maar de vraag is natuurlijk hoe en waar je dat doet. Eigenlijk zijn er drie voor de hand liggende opties. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het thuis zelf te doen. Waarom dat de beste optie is, leggen we je hier uit.

Mooie witte tanden

Hoe komt het dat tanden verkleuren?

Onze tanden zijn in principe van nature (stralend) wit, maar kunnen verkleuren onder invloed van allerlei factoren. Bepaalde soorten medicijnen kunnen de kleur van je tanden bijvoorbeeld beïnvloeden. De verkleuring kan ook ontstaan doordat het glazuur, de buitenste harde laag om de tand, niet meer zo sterk is. Wanneer daarvan sprake is, zou je eens moeten gaan nadenken over de vraag of je wel voldoende poetst. Hier kun je het beste een elektrische tandenborstel voor gebruiken. Ook externe factoren zorgen voor verkleuring. Roken bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je tanden geel en uiteindelijk bruin worden. Hetzelfde geldt voor bepaalde dranken, zoals koffie, thee of rode wijn.


Welke mogelijkheden zijn er om je tanden te bleken?

De voordeligste optie is thuis bleken en dit is de mogelijkheid die tegenwoordig steeds vaker wordt gekozen. Je koopt een gecertificeerd kwaliteitsproduct waarmee je veilig en verantwoord aan de slag kunt gaan. Zo heb je voor weinig geld weer een prachtige stralend witte glimlach. De meest efficiënte producten hiervoor zijn tandenbleeksets voor thuis. Bovendien doe je het waar en wanneer je wilt. Ideaal, toch?

Uiteraard kun je ervoor kiezen om dit door je tandarts te laten verzorgen. Op zich een prima keuze, ware het niet dat dit een tamelijk kostbare aangelegenheid is. Bovendien zul je vermoedelijk enkele malen terug moeten komen voor een optimaal resultaat. Je bent er dus tijd en geld aan kwijt.

Je kunt ook een bezoek brengen aan een salon die zich gespecialiseerd heeft in het bleken van tanden. Helaas is gebleken dat veel van dit soort bedrijven het niet al te nauw nemen met de regels. Soms zijn er mensen aan het werk die helemaal niet gekwalificeerd zijn voor de taken die ze uitvoeren. Zou je deze mensen in jouw mond willen laten rommelen?Populaire Artikelen