Bulova horloges


banner bulova

Joseph Bulova (23) opende in 1873 een kleine winkel met juwelen in New York. Al snel werd hij bekend doordat hij zeer innovatief was en een echte vakman. Bulova was in de daarop volgende jaren marktleiden op het gebied van nieuwe techonologische snufjes en horloges voor eerlijke prijzen.

Prachtige horloges

In die tijd was het natuurlijk erg speciaal dat er al zo geëxperimenteerd werd met nieuwe technologische snufjes, daardoor werd het al snel razend populair. Het merk was betaalbaar, nauwkeurig, nieuw en vol technologische snufjes. Al snel kwam er een volledige heren- en dameslijn horloges op de markt.

In 1960 ontwikkelde Bulova het revolutionaire Accutron-mechanisme. Dit is een zeer precies elektronisch uurwerk en werd aangedreven door een elektronisch geactiveerde stemvork die elke seconde in precieze intervallen verdeelde en die sindsdien als trots logo op alle horloges staat afgebeeld. Deze nieuwe technieken bleven zelfs bij NASA niet onopgemerkt en werden onder andere gebruikt bij de eerste vlucht naar de maan. Bulovawas dus erg slim en hield van de nieuwste snufjes.


Het bekenste model van Bulova

Het bekenste model van Bulovais de Accutron, dit is de voorloper van het quartz horloge en werd in 1960 op de markt gebracht. Dit horloge werkte op een batterij en tikte veel meer dan een traditioneel horloge in die tijd, dit zorgde voor meer precisie. Hierna verdween het Accotron wat naar de achtergrond omdat toen de quartz horloges op de markt kwamen. Tegenwoordig zijn het erg gewilde vintage modellen. Ben je benieuwd naar de Bulova horloges? Je vindt er verschillende modellen.

Misschien ken je de Bulovahorloges wel als je een fanatieke duiker bent? Bulovahad namelijk een van de eerste waterdichte horloges die werden gebruikt tijdens het duiken. Ook dankzij hun nauwkeurigheid zijn ze geliefd bij de duikers. Wanneer je namelijk te lang op een bepaalde diepte blijft kan het erg gevaarlijk worden. Duikers hebben dus belang bij een precies horloge.

Tegenwoordig zijn horloges niet alleen handig voor de tijd, datum en andere zaken, het moet er natuurlijk ook mooi en trendy uitzien. Er zijn verschillende modellen van klassiek tot modern dus er zal er altijd wel eentje voor jou of je vriend bij zitten. Het is ook een prachtig cadeau waar je jaren mee vooruit kunt!Populaire Artikelen