Boilers

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 28 April 2022
  • /
  • Views 10643

warmwater kraan

Je hebt vast wel vaker wat over boilers gehoord. Misschien ging hij vroeger wel eens stuk en had je geen warm water meer ineens. Dan moest je vader weer aan de slag om de boiler te gaan maken. Veel huizen hebben tegenwoordig een standaard centrale boiler die al het water in het huis verhit – maar er zijn nog veel meer dingen die je met een boiler kunt doen.

Tegenwoordig zijn er ook veel mensen die een boiler aansluiten op zonnepalen. Zo kun je de energie van de zon overdag gebruiken om je water op te warmen.

Waarvoor kun je een boiler gebruiken?

Een boiler gebruikt elektriciteit om water te verwarmen. Dat is dus erg handig als je ergens warm water in huis nodig hebt. Bijvoorbeeld als je wilt dat het water dat uit je keukenkraan direct warm is – dan kun je een klein boilertje in de keuken installeren. Maar bijvoorbeeld ook als je een extra ‘vakantiehuisje’ in je tuinhuisje wilt bouwen voor gasten. Dan zal je daar een boiler moeten maken voor de douche.

Tegenwoordig zijn er ook veel mensen die een boiler aansluiten op zonnepalen. Zo kun je de energie van de zon overdag gebruiken om je water op te warmen. Dat kan aardig wat elektriciteitskosten schelen en is ook nog eens goed voor het milieu.


Boiler aanschaffen?

Als je aan de slag wilt gaan om een boiler in je huis te installeren, dan moet je eerst goed weten wat voor type boiler je nodig hebt. En hoe groot. Je begrijpt natuurlijk dat je voor een badkamer boiler meer liter inhoud nodig hebt dan voor een boiler in de keuken. Je wilt niet ineens onder een koud douche komen te staan.

Een van de beste plekken online waar je voor een goede prijs boilers kunt aanschaffen is bij boilermarkt.nl. Ze hebben een groot overzicht van allerlei verschillende soorten boilers in verschillende maten en met hun eigen specificaties. Een goede plek dus om op onderzoek te gaan als je een nieuwe boiler wilt installeren in je huis.

heet water bron
Natuurlijke warm water bron

Hulp bij elektrische boiler kopen

Een elektrische boiler kopen is een interessante investering maar het is daarbij van belang dat deze zo min mogelijk energie verbruikt. Een boiler aansluiten die goed past bij jouw verbruik is essentieel. Immers: moet de capaciteit van een boiler 10 liter zijn zoals in een keuken, of moet de capaciteit van een boiler 120 liter zijn voor een breder gebruik?

Selectiehulp bij boiler kopen

Boilermarkt.nl geeft als boilerspecialist op de pagina elektrische boiler kopen advies bij het selecteren van de juiste (grotere) boiler. De capaciteit is te bepalen door het waterverbruik te delen door 2,5. De inhoud van de boiler is kleiner dan de totale waterbehoefte omdat bij het douchen of baden koud water zorgt voor bijmenging om de comfortabele temperatuur te krijgen. Je treft handige voorbeelden op de pagina SELECTIEHULP.Populaire Artikelen