Back to the sixties: Deze trends uit de jaren ’60 blijven én zijn opnieuw favoriet!

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 7 September 2021
  • /
  • Views 709

back to the sixties

Mode bestaat grotendeels uit trends die komen en gaan (en blijven!). Gelukkig maar, want er zijn een hoop trends uit het verleden die we heel graag terugzien. Vooral de vrolijke, stijlvolle en opvallende trends uit de jaren ’60.

De volgende trends die vooral in de jaren ’60 geliefd waren, blijven simpelweg eeuwig favoriet óf zijn weer helemaal terug!

Felle kleuren en toffe patronen

Kan het jou niet opvallend, vrolijk en kleurrijk genoeg zijn? Dan zal je gegarandeerd scoren bij het toffe merk Smashed Lemon. Hun kleding brengt je op een stijlvolle manier terug naar de jaren ’60.

Bloemenprints

Bloemenprints maakten in de jaren ’60 echt een opmars, en nog steeds dragen we dit heel graag. Van subtiele kleinere printjes, tot grote opvallende en kleurrijke bloemen.

Little black dress

Liever iets subtieler? Ga dan voor de little black dress. Deze kan natuurlijk sowieso niet ontbreken in jouw garderobe, maar vooral in de jaren ’60 was dit een populair item. De little black dress is en blijft vooral geliefd omdat je ‘m in vrijwel elke situatie kunt dragen. Je bent met een little black dress simpelweg nooit overdressed, maar ook nooit underdressed!

Minirok

Hoewel het voor de jaren ’60 toch echt wel even wennen was dat de rokjes steeds korter werden, kijken we er nu niet meer zo gek van op. Spijker, fluweel, leer… wat voor stof of stijl je ook leuk vindt, minirokjes komen in alle varianten voor.

Streepjes

Van streepjes kunnen we sowieso nooit genoeg krijgen, maar vooral in de jaren ’60 was dit patroon erg geliefd. Zowel horizontaal als verticaal, maar ook smalle en brede strepen.

Polkadots

Denk je aan de sixties, dan kunnen ook polkadots niet ontbreken. Een simpel maar opvallend printje die je eigenlijk nooit zat wordt. Vandaar dat we dit nog steeds heel vaak terugzien.

Spijkerjasjes

Al bestaan spijkerjasjes al honderden jaren, toch waren ze vooral in de jaren ’60 niet meer weg te denken. Ze zijn eigenlijk nooit echt verdwenen uit het straatbeeld, maar de laatste tijd lijken ze weer steeds populairder te worden.

Ronde zonnebrillen

In de jaren ’60 werden zowel grote als kleinere zonnebrillen gedragen. Maar wat ze bijna allemaal met elkaar gemeen hadden waren de ronde vormen. Ook tegenwoordig hebben we na vele zonnebrillentrends de ronde zonnebril weer omarmd. Wederom groot én klein!
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen