Alles wat je wilt weten over trouwen

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 5 November 2022
  • /
  • Views 831

Hoera, jullie gaan trouwen! Dat betekent dat de voorbereidingen van start kunnen gaan, inclusief het ‘saaie’ regelwerk dat daarbij komt kijken. Om jullie alvast op weg te helpen, zetten we in dit artikel op een rij wat jullie van tevoren moeten regelen.

1. Onder welke voorwaarden kun je trouwen?

Eén van de minst leuke, maar belangrijke dingen om over na te denken is onder welke voorwaarden jullie willen gaan trouwen.

- In gemeenschap van goederen: “Wat van mij is, is van jou!” Bij een scheiding betekent het dat alle bezittingen eerlijk tussen jullie worden verdeeld, zelfs elkaars mogelijke schulden.

- Onder huwelijkse voorwaarden: “Wat van mij is, blijft van mij!” Jullie kunnen in dit geval zelf vastleggen welke bezittingen van jullie zelf zijn en blijven, en welke bezittingen van jullie samen zijn en bij scheiding gedeeld zullen worden.

2. Wat kost een bruiloft?

Logischerwijs zijn de kosten van een bruiloft afhankelijk van hoe groot je deze feestelijke gebeurtenis zelf maakt – shop bijvoorbeeld een voordelige, maar hoogwaardige trouwjurk bij Honeymoonshop. Doorgaans wordt een traditionele bruiloft begroot op € 12.000 tot € 20.000.

De huwelijksvoltrekking op een zelf gekozen dag en tijd op het gemeentehuis of het inhuren van een Babs voor op jullie trouwlocatie kost tussen de € 500 en € 1.000. Gemeenten met meer dan 10.000 inwoners zijn verplicht twee momenten per week aanbieden om gratis te trouwen.

Willen jullie voor de kerk trouwen? Het is in Nederland verplicht om éérst voor de wet te trouwen, voordat je voor de kerk kunt trouwen.

3. Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland kan ontzettend romantisch zijn. Het is echter wel goed om je er bewust van te zijn dat er een hoop regelwerk bij komt kijken. Alhoewel de regels verschillen per land, dien je ver van tevoren documentatie aan te leveren aan de gemeente waarin je wilt gaan trouwen. Als jullie goedkeuring hebben ontvangen, kan de daadwerkelijke planning van start gaan!

Geen zin in regelwerk? Jullie kunnen er ook voor kiezen om in Nederland voor de wet te trouwen en in het buitenland een bijzonder trouwfeest te geven.Populaire Artikelen