Afvallen door te fietsen

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 23 Augustus 2023
  • /
  • Views 107321

fietsen

Er zijn honderdduizenden diëten en verschillende manieren om af te vallen. Bij het ene dieet mag je nog minder eten dan bij de ander. Je krijgt er spontaan honger van. Het is tijd voor verandering: gooi je dieetboeken uit het raam en zeg je dure sportabonnement maar af. Wij vonden de ultieme manier om af te vallen.

Een gezonde levensstijl met een lach

De ultieme manier om af te vallen

Een geweldige manier om af te vallen: dagelijks fietsen! Het is eigenlijk heel simpel. Elke keer als jij de auto wil pakken voor minder dan 10 kilometer (meer mag natuurlijk ook), pak jij voortaan de fiets! Hetzelfde geldt voor de afstanden die je aflegt met de trein en bus. Pak gewoon eens vaker de fiets, of elektrische fiets voor wanneer je wat verder moet.

Waarom fietsen de ultieme manier is

Ja je hoort het goed. Dit is dan wellicht ook de lach, want hier worden we stiekem allemaal nog steeds vrolijk van. Zelf hou ik een 80 - 20 verhouding aan. Dit betekend dat ik 80% van mij maaltijden gezond samenstel. De andere 20% doe ik lekker waar ik zin in hebt. Dit kan van een keer een patatje zijn tot met een zak snoep op de bank. Ja ook bij een gezonde levensstjil is er ruimte voor dit alles, want als je jezelf dit ontneemt is het niet vol te houden.

Daarnaast train je met fietsen voornamelijk je beenspieren. En beenspieren zijn de grootste spieren in je lichaam. Wist je dat spieren ook in ruststand doorgaan met verbranden van vet? Ook na jouw fietstochtje ga je dus gewoon verder met het verbranden van calorieën. Aangezien je spieren de grootste spieren zijn, creëer je hiermee optimale verbranding.

Misschien nog beter: een elektrische fiets

Een elektrische fiets beter dan een gewone fiets? Ik hoor je denken “dat kan toch niet?”. Think again. Met een gewone fiets ben jij veel langzamer dan met een elektrische fiets. Met een elektrische fiets kan je tot wel vier keer sneller op bestemming zijn! Dat betekent dat je ook de fiets kunt pakken als je haast hebt of lange afstanden moet afleggen. Tien kilometer is dan een eitje. Daarnaast heb je geen excuus meer: ben je een beetje moe? Ga toch fietsen! Zet de ondersteuning van je elektrische fiets gewoon een standje harder. Zo kom je toch aan je dagelijkse beweging. En juist die dagelijkse beweging zorgt ervoor dat jij effectief afvalt.

Maar een elektrische fiets heeft meer voordelen. We zullen je er een paar geven.

Duurzaam

Een elektrische fiets is hartstikke duurzaam! Bedenk maar eens hoeveel liters brandstof het scheelt als jij voortaan de fiets pakt.

Fris en fruitig

Fietsen met een gewone fiets is best prima hoor. Maar bezweet en moe op je werk aankomen? Liever niet! En daarom zijn wij zo gek op een elektrische fiets. Ook met de hardste tegenwind fiets jij rustig door. Nee hoor, weer of geen weer, fietsen met een elektrische fiets is appeltje-eitje.

Snel op bestemming

Je hebt vast wel eens tijdens de spits midden in de file gestaan. Zonde van je tijd. Ontwijk de oneindige files door binnendoor erop uit te trekken met je elektrische fiets.

Goedkoop

Een elektrische fiets goedkoop? Ja echt waar! Vergelijk de inversting maar eens met je wekelijkse treinkaartjes of de aanschaf van een nieuwe auto. Om over de onderhoud nog maar te zwijgen. Een elektrische fiets is een goede investering. Zowel voor je lichaam als voor je portemonnee.

Nu zijn er honderden winkels die elektrische fietsen kunnen aanschaffen. Wij zagen door de bomen het bos bijna niet meer en daarom hebben we er een expert bij ingeschakeld! Zij gaf ons Forza fietsen als advies. Daar vind je de beste kwaliteit voor een goede prijs.


Populaire Artikelen