Handtas of schoudertas: wat past beter bij me?

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 30 Juni 2022
  • /
  • Views 94951

handtas

Ben je op zoek naar een nieuwe tas, maar zit je te twijfelen of je nou een handtas of een schoudertas moet hebben? In dit artikel leggen we de voor- en nadelen van beide soorten tassen naast elkaar, zodat je een betere keuze kunt maken.

Waarom zou ik een handtas dragen?

Een handtas draag je aan de hand, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden. Een tas aan de hand dragen heeft ook iets chique: let maar eens op bij gala's, waar iedereen een tas vast in hun handen draagt en eigenlijk niemand een tas om de schouder heeft. Maar er is nog een reden waarom je een handtas zou dragen en dat is om je tas te beschermen tegen verkleuringen. Als je bijvoorbeeld donkere jeans aanhebt, dan kan deze kleur afgeven aan je tas als je hem bijvoorbeeld om je schouders draagt en die dus tegen je broek aan schuurt. Dit wordt vooral een probleem als je een lichtkleurige tas hebt. Andersom kan trouwens ook gebeuren: een donkere tas die kleur afgeeft aan jouw lichtgekleurde kleding. Hoe dan ook, hartstikke zonde! Draag je de tas aan de hand, dan heb je dit probleem minder snel omdat de tas niet tegen je kleding/lichaam aanstuurt.

En waarom zou ik voor een schoudertas kiezen?

Een handtas moet je constant vasthouden en dat is niet altijd even praktisch, want soms wil je namelijk je handen vrij hebben. Een schoudertas kan in dat geval uitkomst bieden, want die slinger je gewoon nonchalant om je schouders heen. Schoudertassen komen in allerlei soorten en maten en is bijvoorbeeld handig voor naar school of werk. Het dragen van een schoudertas heeft ook wel iets veiligs, want je draagt de tas dicht op je lichaam zodat tasjesdieven minder gauw bij je spullen kunnen komen. Een handtas kan zo uit je handen gerukt worden als je even niet oplet, maar een schoudertas jatten gaat vaak wat moeilijker als 'ie helemaal om je schouders geklemd zit.

Conclusie

Als je veiligheid voorop stelt en een tas wilt hebben voor bijvoorbeeld een citytrip, werk of school, dan is een schoudertas misschien een betere keuze. Deze zijn makkelijker te dragen als ze zwaar zijn en door de manier waarop je de tas draagt, hebben dieven minder snel kans om je spullen te jatten. Wil je echter liever een chique tasje voor een formele gelegenheid, of draag je vaak donkere denim en ben je bang dat je tas gaat verkleuren hierdoor? Dan is een handtas een betere keuze.


Populaire Artikelen