GU10 led

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 20 September 2022
  • /
  • Views 106480

lampen

LED lampen zijn vandaag de dag in. Vroeger waren ze nog net wat te duur om door veel mensen gekocht te worden. Maar door nieuwe technologieën worden ze steeds goedkoper. Vandaar dat de oude gloeilamp de weg van de dodo gaat. LED lampen kunnen nu dus veel kosten besparen, en ze zijn ook beschikbaar in meer verschillende kleuren dan vroegere gloeilampen. Maar sommige LED termen kunnen nog een beetje lastig zijn. Ze moeten op een andere manier in de lamp gedraaid worden en de fitting is dus anders. Een van de termen die je vaak tegen komt voor LED lampen is GU10 LED. Als je je afvraagt wat dat precies betekent, lees dan gauw verder.

GU10 LED gaat over de fitting van de lamp.

Wat betekent GU10 LED lamp?

GU10 LED gaat over de fitting van de lamp. Het wordt ook wel de bajonetsluiting genoemd. En de pinnetjes van deze sluiting staan precies 10 millimeter van elkaar vandaan. Vandaar de naam. Je kunt hem bevestigen als elke andere LED lamp door de lamp in de fitting te duwen en een kwartslag te draaien. Losmaken gaat op dezelfde manier maar dan de andere kant op. GU 10 LED lampen zijn dus gemakkelijk te installeren. En ze werken ook op 230 volt, dus er is geen transformator nodig.


Voordelig nieuwe ledlampen kopen?

Als je GU10 LED lampen wilt kopen voor een goed prijs, dan raden wij aan om een kijkje te nemen op letsleds.nl. Het is een online winkel waar je alles kunt vinden wat te maken heeft met LED lampen. Je vindt er alle soorten en kleuren die je maar nodig kunt hebben. Dus bijvoorbeeld ook dimbare, of gewone schakellampen. Klik hier om naar de site van Letsleds te gaan en te kijken welke LED lampen zij allemaal te bieden hebben. Je kunt er ook terecht voor nieuwe inspiratie welke leuke kleuren je allemaal kunt combineren met verschillende LED lampen.

Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. We vertellen u op deze pagina wat een GU10 fitting is en welke LED lampen wij aanbieden met deze fitting. GU10 zijn doorgaans de meest voorkomende spots, dit komt voornamelijk doordat de lampen erg eenvoudig zijn te installeren. Doordat deze led spots werken op 230 volt is er geen trafo of andere vorm van overgang meer nodig. Met een GU10 LED spot kan men de oude lamp eenvoudig uitdraaien en de nieuwe spot plaatsen.

We bieden in onze winkel GU10 spots aan met verschillende kleur warmten, zoals warm-wit, wit, rood, groen, RGB, blauw en andere kleuren. Mocht u op zoek zijn naar een specifieke GU10 LED lamp en is deze niet beschikbaar? Neemt u dan direct contact met ons op, dan zullen wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.

LED lamp
LED Lamp

GU10 lampen met sensor?

GU10 lampen met sensor zijn niet leverbaar omdat de lichtbron GU10 te klein is om deze techniek te realiseren. Als u toch een sensor genst is om uw GU10 LED lampen aan te sturen, dan moet er gebruik gemaakt worden van een externe sensor. Klik hier voor een overzicht van de sensoren, zowel inbouw in de muur, als in en opbouw bij het plafond.Populaire Artikelen