5x waarom jij dit jaar nog moet gaan backpacken!

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 26 Oktober 2023
  • /
  • Views 67650

Backpacken

Denk je aan backpacken dan denk je misschien wel aan Amerikaanse tieners die een paar weken door Europa reizen. Of misschien associeer je backpacken wel met een jaar lang feesten aan de andere kant van de wereld. Backpacken is een heel breed begrip maar alle omschrijvingen hebben een ding gemeen: het is een manier om uit je dagelijkse sleur te komen en het avontuur tegemoet te gaan. In dit artikel vertellen we je waarom je dit jaar nog moet vertrekken!

Het is een manier om uit je dagelijkse sleur te komen en het avontuur tegemoet te gaan. In dit artikel vertellen we je waarom je dit jaar nog moet vertrekken!

#1 Je ontmoet veel leuke mensen tijden het backpacken

Of je nu naar Australië gaat of naar Zuid-Amerika, op dit soort bestemmingen zijn altijd tal van andere reizigers. Zij willen vaak hetzelfde doen op hun backpackreis. Het is daarom erg laagdrempelig om samen te gaan reizen of leuke activiteiten te doen. Leuk als je juist alleen bent gaan backpacken en op deze manier kun je ervaringen delen met anderen.

#2 Werken kan altijd nog

Nu is de tijd dat je kunt gaan reizen! En dat geldt niet alleen voor tieners of twintigers. Ook als je wat ouders bent is het niet te laat om er even tussenuit te gaan en te kiezen voor een reis die wat langer is dan een vakantie. Een aantal maanden, een jaar of zelfs nog langer de hort op is een hele ervaring die niet opweegt tegen de jaren die je nog (moet) gaan werken. Je maakt op je reis herinneringen voor het leven.

Backpacken in de bergen
Backpacken in de bergen!

#3 Backpacken is goed voor je bloedruk

Backpacken, maar ook andere type reizen die langer dan een aantal weken duren zorgen voor veel ontspanning. Weg uit de sleur! Alleen dingen doen die je leuk vindt. Gaan waar je wilt. Als je op een normale vakantie gaat dan ben je de eerste week nog met je werk of school bezig en de laatste week ook weer. Dan heb je alleen die paar dagen er tussen waar je helemaal kunt ontspannen. Als je langer gaat, zoals op een backpackreis dan heb je veel meer tijd om tot jezelf te komen, alle rust te pakken die je nodig hebt en helemaal te genieten van échte belangrijke dingen.

#4 Backpacken is veel goedkoper dan je normale vakantie

Bedenk eens wat je allemaal uitgeeft op je twee- of drieweekse vakantie. Op een backpackreis geef je veel minder uit. Ten eerste in verhouding veel minder per dag omdat je veel langer gaat. Daarnaast zijn de overnachtingen in een hostel vele malen goedkoper dan een hotelkamer of zelf een kampeer plekje op een camping. En het eten dan? Je kookt vaak zelf in het hostel en doet dat samen met anderen wat heel gezellig is en je kunt de kosten delen.

#5 De wereld is groot met veel mooie bestemmingen

Als je gaat backpacken naar een bepaalde bestemming kun je er een relatief lange tijd blijven. Op die manier leer je de mensen, omgeving en cultuur pas echt kennen. Als je bijvoorbeeld een jaar gaat kun je makkelijk vijf of zes verschillende plekken echt goed ontdekken. Je kunt de taal leren, de manier van leven ervaren en de plaatselijke gebruiken proberen. Kortom, een backpackreis verrijkt je leven en die tijd zal je niet meer vergeten.


Populaire Artikelen