4 zaken om op te letten bij het aanschaffen van motorkleding

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 4 Augustus 2022
  • /
  • Views 1386

casino spelen

Een onmisbaar onderdeel van veilig motorrijden, is goede motorkleding. Deze moet je met zorg uitzoeken, zodat het je optimaal beschermt en comfortabel zit. Ga je nieuwe motorkleding kopen? Let dan op de volgende zaken!

Zit de broek ook goed als je op de motor zit?

Je hebt een mooi motorpak gevonden en hij zit je als gegoten wanneer je voor de spiegel staat. Dat is mooi meegenomen, maar dat is geen relevante situatie voor in de praktijk. Een motorpak dat goed zit als je staat, hoeft niet ook even goed te zitten als je op je motor zit. Vaak is het zo dat de pijpen omhoog getrokken worden in een zithouding op de motor. Dit kan soms wel een decimeter aan lengte schelen, en het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een motorpak koopt wat tien centimeter te kort is voor je.

Beschermingselementen moeten op de juiste plek zitten

De belangrijkste functie van motorkleding is om jouw lichaam te beschermen. Niet alleen tegen de kou, maar ook tegen letsel bij een val. Om de schade te beperken, is goede motorkleding versterkt met beschermingselementen op plekken als de knieën en de ellebogen. In het kader van je eigen veiligheid is het van groot belang dat deze beschermingselementen ook op de plek zitten waar ze horen wanneer jij de motorkleding draagt. Controleer dit dus goed voordat je motorkleding aanschaft, want anders koop je een motorpak dat zijn voornaamste functie niet uitvoert.

Verschillende motorkleding voor winter en zomer

Motorkleding beschermt je ook tegen wind en kou. Vooral in de koudere maanden van het jaar ben je blij als je een fijn motorpak hebt dat je warm houdt tijdens het rijden. Diezelfde motorkleding kan er echter ook voor zorgen dat je op warme zomerse dagen je pak uit zweet. Dat is geen uitnodiging om in de zomer zonder goede bescherming op de motor te kruipen. Investeer daarom ook in motorkleding voor de zomer. Dergelijke motorkleding heeft doorwaaigaatjes die helpen om je koel te houden.

Kraag die je kunt verstellen

Koop je één motorpak waar je het hele jaar door gebruik van wilt maken? Dan is het belangrijk dat hetzelfde pak dat je in de winter warm houdt ook wat ontluchting kan bieden in de zomer. Dit is mogelijk wanneer het motorpak of de motorjas een verstelbare kraag heeft. Deze kun je dan nauw laten aansluiten op koude dagen, zodat er geen tocht ontstaat. In de zomer kun je de kraag juist losser zetten om wél de broodnodige frisse lucht toe te laten. Voor je veiligheid en rijcomfort is het niet essentieel dat motorkleding ook stoer of mooi eruitziet. Dat wil echter niet zeggen dat je niet ook mag letten op de buitenkant. Je wilt er immers ook op de motor goed uitzien!

Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen