4 tips voor een gezellige herfsttuin

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 9 Augustus 2023
  • /
  • Views 15532

herfsttuin

In de herfst wordt het weer kouder, vallen de bladeren van de boom en komen de gezellige herfstkleuren weer opzetten. Buiten zitten kan alsnog aangenaam zijn. Je hoeft zeker niet de tuin achter je te laten en te wachten tot volgend jaar. Maak van jouw tuin een gezellige herfsttuin door middel van deze tips.

Prachtige horloges

Tip 1: maak van de tafel een echte herfsttafel

In de herfst wil je natuurlijk nog zo veel mogelijk buiten zitten. Wat is er nou fijner dan de herfstsfeer te voelen als je aan tafel zit? Tover je picknicktafel dan om tot herfsttafel. Maak daarom van je tafel een herfsttafel. Met wat leuke herfstattributen heb je straks de ideale herfsttafel. Leg bijvoorbeeld een paar dennenappels en bladeren op tafel. Daarnaast zijn een paar pompoenen en een kaars omringt met herfstversiering een toevoeging die het helemaal afmaakt.

Tip 2: kleurrijke laatbloeiers in de tuin

Met kleurrijke laatbloeiers heeft de tuin naast de herfstkleuren ook andere leuke kleuren. Dit geeft veel variatie in kleur. Met een paar herfstasters breng je al veel kleur met paarse en roze tintjes. Tijdens de herfst zijn de bloemen in de potten ook aan vervanging toe. De zomerbloeiers zijn helemaal uitgebloeid. Plant een paar herfstbloeiers in de bloempotten. Heide is de ideale plant hiervoor.


herfsttuin

Tip 3: Breng verlichting in je tuin

In de tuin is het belangrijk de juiste verlichting te hebben. Hierdoor creëer je extra sfeer. Zet bijvoorbeeld een paar gaslantaarns in de tuin voor als je buiten gaat zitten. Ook kun je er voor kiezen om zelf een kleine lantaarn te maken met kaarsen erin.

Tip 4: Decoratie in de tuin

Wil je knusse decoratie in je tuin? Met een herfstkrans of een tuintak ben je op de goede weg. De herfstkrans kun je zelf maken met takjes, bladeren dennenappels en andere herfstitems. Hang hem op aan de buitendeur zodat je iedereen verwelkomt in een fijne herfstsfeer. Een andere optie is in de achtertuin aan de slag te gaan met laaghangende takken van een boom. Versier deze met appels en kleurrijke voedernetjes. Jij een mooie tuin en de vogels een lekker hapje.

Met deze vier tips heb jij straks een hele gezellige en sfeervolle tuin!Populaire Artikelen