3 redenen waarom een e-bike superfashionable is

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 13 December 2022
  • /
  • Views 100757

fietsen

Je ziet ze steeds vaker wanneer je de straat op gaat: e-bikes. En geef maar toe; ook jij hebt, al vechtend tegen de wind op je gewone fiets, vast wel eens gewenst dat je er ook eentje had. Medeweggebruikers die gebruikmaken van een elektrische fiets lijken nooit last te hebben van weer en wind, wat fietsen opeens echt ontspannend maakt. Als het aan ons ligt, zouden we vandaag nog een elektrische damesfiets op de kop tikken en erop uit gaan! In deze blog: 3 redenen waarom de e-bike superfashionable is!

Een electrische fiets is razend populair!

Fris als een hoentje op werk of school dankzij de elektrische fiets

We kennen allemaal wel de typische ochtendstress die de doordeweekse ochtenden vaak kenmerkt. Wanneer je wekker gaat, draai je je liever nog een keertje om. En, voor je het doorhebt, is er opeens een half uur verstreken. Oeps… Hup, kleren aan, een ontbijtreep mee - de rest van je ontbijt haal je wel even bij de supermarkt op de hoek. Als je dan ook nog eens dertig minuten (of langer) als een razende moet trappen om enigszins op tijd op werk te komen, kun je die stijlvolle entree wel vergeten. Warrige haren, een bezwete rug en uitgeveegde make-up klinkt more like it. Op een elektrische fiets dus niet. Dankzij de trapondersteuning hoef jij je namelijk minder erg in te spannen, wat ervoor zorgt dat je lekker fris en fruitig op je bestemming verschijnt. Wat nou, stress? Dankzij je elektrische fiets bespaar jij flink wat reistijd, waardoor dat extra keertje omdraaien in bed niet meer zo erg is.

Fitgirls gaan voor een e-bike

Ondanks dat je op de elektrische fiets niet zoveel inspanning hoeft te leveren als op een normale fiets, is de e-bike toch nog steeds een prima manier om lekker in vorm te blijven. Je trapt namelijk toch mee, zelfs wanneer de motor van je e-bike je ook al ondersteunt. Met een uurtje elektrische fietsen verbrand je toch ruim 100 calorieën! Ben jij een rasechte fitgirl? Hup, stap op de e-bike!

Ontspan op de elektrische fiets

Toegegeven, we komen graag leuk gekleed en mooi opgemaakt voor de dag, maar uiteindelijk draait het allemaal om de binnenkant. Gelukkig draagt de e-bike ook bij aan een goede mentale gezondheid! Verschillende wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat je door te fietsen ontstresst, en dat draagt weer bij aan je geluksgevoel. Kunnen wij best inkomen… Van een overvolle NS-trein of een file die maar niet op lijkt te houden, wordt niemand blij. Op de e-bike ben je lekker in beweging en geniet je ook nog lekker van wat frisse lucht. Zo wordt vroeg opstaan om naar je werk of college te gaan opeens een stuk aantrekkelijker!

Ben je op zoek naar een goedkope e-bike? Plan vooraf dan zeker een proefrit. Dan weet je zeker dat jouw droomfiets ook echt zo lekker rijdt als je hoopt.


Populaire Artikelen