3 redenen om te kiezen voor een bouwpakket trap

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 10 September 2022
  • /
  • Views 3933

trap woonkamer

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe trap voor in je woning, heb je de keuze uit een groot aantal mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een stoere stalen trap, een klassieke houten trap, enzovoorts. Ga je voor een houten trap? In dat geval kan een bouwpakket trap een interessante optie zijn. Bouwpakket trappen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. In dit artikel vind je drie redenen die de groeiende populariteit van een doe-het-zelf trap verklaren.

Tip: zoek je een bouwpakket trap? Bestel voordelig en gemakkelijk een trap in de webshop van Houtcompleet!

Werkt vet bevriezen?

#1: een bouwpakket trap is een goedkope oplossing

Door voor een bouwpakket trap te kiezen, ben je niet afhankelijk van een monteur of timmerman die de trap voor je in elkaar zet. Het voordeel hiervan is dat je ook geen vergoeding betaalt voor de uren die een timmerman hieraan moet besteden. Het maakt dat een bouwpakket trap doorgaans een hele goedkope oplossing is voor in huis. Op internet vind je verschillende aanbieders van houten trappen.

#2: plaats de trap op korte termijn al

Het feit dat je niet afhankelijk bent van een monteur of timmerman zorgt er daarbij voor, dat je de trap in je eigen tijd kunt plaatsen. Door de trap vandaag nog te bestellen, heb je deze al over een paar dagen in huis. Je kunt de trap vervolgens direct monteren! Het is verstandig dit samen met iemand anders te doen.

#3: bouwpakket trappen in diverse soorten

Een derde reden om voor een bouwpakket trap te kiezen, is het feit dat deze trappen in verschillende soorten worden aangeboden. Zo vind je altijd een trap die aansluit op jouw wensen en de stijl van je interieur in huis. Daarbij biedt een houten trap in het algemeen het voordeel, dat je deze eenvoudig kunt bewerken. Schuur het hout en breng er een egale laag lak op aan!

Bouwpakket trap kopen: welk type?

Op het moment dat je gaat zoeken naar een bouwpakket trap, dan heb je de keuze uit vele verschillende type trappen. Vaak is de beste keuze afhankelijk van de ruimte in je huis. Hieronder hebben we de meest gekozen trapsoorten op een rijtje gezet:

  • Open trappen: wil je een ruimtelijk effect in huis? Dan kan je het beste kiezen voor een open trap. Open trappen zijn niet voorzien van stootborden, waardoor ze goedkoper zijn en voor een ruimtelijk effect zorgen. Het nadeel is dat ze minder veilig zijn.
  • Gesloten trappen: in tegenstelling tot een open trap is een gesloten trap wel voorzien van stootborden, waardoor dit type een stuk veiliger is. Ook kan er onder dit type trap een voorraadkast gemaakt worden.
  • Molenaarstrappen: dit zijn rechte trappen waarbij alle treden even breed zijn. Een molenaarstrap wordt ook wel steektrap genoemd. Het grootste voordeel om voor dit type te kiezen is de eenvoudige montage.
  • Wenteltrappen: deze trappen wentelen van naar boven. Daarom worden deze trappen ook wel een wenteltrap genoemd. Het voordeel van wenteltrappen is dat ze een stijlvolle en exclusieve uitstraling hebbem. Het nadeel is dat ze redelijk wat ruimte in beslag nemen.
Populaire Artikelen