Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden
Back Home
donderdag, 18 maart 2010 01:00

Welke broek past bij mijn figuur?

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Peervorm, appelvorm of zandloperfiguur. Heeft moeder natuur je gezegend met brede heupen, bolle billen, korte benen of juist lange en ben je op zoek naar de juiste pasvorm in een broek? Om modeflaters en miskopen te voorkomen is het handig om te weten welk model bij je figuur past en welke niet. Welke broek past bij welk figuur? Wij zoeken het voor je uit.

 

Peervorm, appelvorm of zandloperfiguur. Heeft moeder natuur je gezegend met brede heupen, bolle billen, korte benen of juist lange en ben je op zoek naar de juiste pasvorm in een broek? Om modeflaters en miskopen te voorkomen is het handig om te weten welk model bij je figuur past en welke niet. Welke broek past bij welk figuur? Wij zoeken het voor je uit.

Ronde billen

In het bezit van een paar mooi vrouwelijk ronde billen? Zorg er voor dat de jeans niet te kleine kontzakken heeft. Te kleine zakken in verhouding met de broek laten je billen onnodig groter lijken.

Buikje

Heb je een klein buikje, dan raden we aan om voor een broek met hogere tailleband te gaan.
Kies een broek vooral niet te laag want bandjes horen niet over de randjes.

Platte of kleine billen

Wil je de billen juist boller laten lijken? Wek de illusie met een broek waarvan de zakken bewerkt zijn. Zoek naar een model met een leuk stiksel of versiering op de kontzak of een exemplaar met klepjes op de zakken. Ook van een broek met lagere kontzakken of een baggy model krijg je meer bil. Tegenwoordig worden er ook broekjes met een soort van ingenaaid zitvlak verkocht, (te vinden bij het corrigerende ondergoed) zo zijn er meerdere modellen te dragen.

Zandloper en Peervorm
Kies een broek met rechte pijpen of als het om een jeans gaat een bootcut model. Neem geen broek met opvallende stiksels en versieringen rond de heupzone. Met dit soort versieringen trek je juist aandacht naar de punten die je juist wilt camoufleren. Tip! Draag je broek in combinatie met hakken, dat zorgt voor optisch langere benen en slankere heupen.

Brede heupen
Kies voor rechte modellen of uitlopende pijpen als je lange benen hebt. In jeans heten deze modellen Flair pipe of Bootcut.

Broeken met een hogere taille staan ook goed bij brede heupen. Kies geen jeans met te kleine kontzakjes en slijtplekken op de heupzone.

Smalle heupen
Heupbroeken zijn dan ideaal, evenals slimfit en de skinny jeans. Taillebroeken zijn geen goede keus, hier wordt je figuur heel mannelijk door.


 
Jeans modellen
JEANS MODELLEN

Skinny jeans/Slimfit
Aansluitende strakke jeans. Vaak gemaakt van (deels) strechstof.

Drainpipe
Deze broek lijkt op de slimfit, maar is wat langer en rimpelt om de kuit.

Straight leg / Straight fit
Jeans met recht vallende pijpen.

Baggy jeans
Ruimzittende broek die wat laag hangt. Denk aan "skatersbroeken."

Bootcut
Lijkt op de baggy broek, maar is wat minder "baggy." Deze broek staat bijna iedereen. Volle heupen worden er slanker van en iele kuiten krijgen juist wat meer body.

Taille jeans
Spreekt voor zich, een jeans die tot in je taille reikt. Deze jeans maakt je heel vrouwelijk door het benadrukken van de taille en hij maakt je langer. Kleine lovehandles camoufleert dit model als de beste.

Flair Pipe
De sixties look: bellbottoms, wijd uitlopende pijpen vanaf de knie.

Sigarettenpijp
Deze broek zit tussen de slimfit en straight in. Is dus net niet aansluitend. Je benen lijken er langer door.

Wortelbroek
Het klinkt niet bepaald hip maar deze "nerdbroek" is toch een model nu weer erg trendy is. Deze broek is wijd van boven en loopt taps (smal) toe naar beneden.

Koop deze jeans alleen als je in het bezit bent van lange slanke benen, anders is het geen gezicht. Dus als je stevige bovenbenen hebt, broek in de winkel laten hangen.

Boyfriend
Dit is eenpasvorm die zo uit de kast van je vriend/man geplukt lijkt te zijn. Een ietwat wijd vallend model met rechte pijpen, de broek slobbert om de bovenbenen en kont.

Winkel Tips
Neem altijd een klein (make-up) spiegeltje mee de paskamer in, zo kan je altijd de achterkant van de broek beoordelen.
Ga bij het passen ook even op het "paskrukje" zitten of ga even (gehurkt) door de knieën om te kijken of je jeans dan ook nog lekker zit.
Een jeans kan je het best goed aansluitend aanschaffen, beter iets te strak dan te wijd (tenzij je voor de Boyfriend look gaat. De meeste spijkerbroeken lopen nog bijna een halve tot hele maat uit.

Heb je zelf nog een tip? Laat het ons weten.

Gelezen: 5117 keer Laatst aangepast op woensdag, 03 december 2014 02:53

Media